Το ζήτημα της αποζημίωσης των απολυμένων της Ηλεκτρονικής Αθηνών έθεσε για άλλη μια φορά με χθεσινή του παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Με αφορμή τη συζήτηση για το Ευρωπαϊκό Ταμείου Προσαρμογής στην Παγκοσμιοποίηση ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι το εν λόγω Ταμείο «συστάθηκε με σκοπό την παροχή στήριξης προς τους εργαζομένους που απολύθηκαν λόγω μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών ή εξαιτίας της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης. Για την περίοδο 2007-2013 ο ετήσιος προϋπολογισμός του Ταμείου ήταν 550 εκατομμύρια ευρώ, όμως για τη φετινή χρονιά το ποσό αυτό θα πέσει στα 150 εκατομμύρια ευρώ».

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Συγκεκριμένα, το Ταμείο Παγκοσμιοποίησης έδωσε πρόσφατα το πράσινο φως για τη χορήγηση βοήθειας ύψους 6,5 εκατομμυρίων ευρώ στους 557 απολυμένους του σούπερ μάρκετ «Λάρισα» στην Ελλάδα, έπειτα από αίτηση που είχε υποβληθεί από τις Ελληνικές Αρχές στις 26 Νοεμβρίου 2015».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Επομένως, δεδομένου του ρόλου του Ταμείου Παγκοσμιοποίησης, και όπως ζήτησα ήδη με Γραπτή μου Ερώτηση στις 26 Απριλίου προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα πρέπει αντίστοιχα με την αποζημίωση των απολυμένων του σούπερ μάρκετ «Λάρισα», να δρομολογηθεί άμεσα και η αποζημίωση των απολυμένων από την Ηλεκτρονική Αθηνών στην Ελλάδα, η οποία κήρυξε πτώχευση αφήνοντας άνεργους πάνω από 500 εργαζόμενους».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook