Η νεκροψία που έγινε σήμερα δεν επέτρεψε να διαπιστωθούν αμέσως τα ακριβή αιτία του θανάτου της Έιμι Γουαϊνχάουζ, της ντίβας της soul και του trash, που πέθανε το Σάββατο στο σπίτι της στο Λονδίνο, σύμφωνα με την αστυνομία οποία διέταξε επιπλέον τοξικολογικές εξετάσεις.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν θα γίνουν γνωστά πριν από δύο έως τέσσερις εβδομάδες, αλλά η σορός της τραγουδίστριας επεστράφη στην οικογένειά της για να καταστεί δυνατή η οργάνωση της κηδείας της, κατά πάσα πιθανότητα από την Τρίτη, σύμφωνα με την εβραϊκή παράδοση, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι γονείς της, Μίτς και Τζάνις Γουαΐνχάουζ, απηύθυναν λίγα λόγια αναγνώρισης προς τους πολλούς θαυμαστές της και τους δημοσιογράφους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι στο Camden Square, στο βόρειο Λονδίνο. Εκεί όπου το άψυχο σώμα της τραγουδίστριας βρέθηκε το Σάββατο από έναν σωματοφύλακα στον οποίο είχε πει, έξι ώρες νωρίτερα, ότι είχε ανάγκη από ύπνο.

«Ευχαριστώ που ήρθατε. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την οικογένειά μου», δήλωσε ο Μιτς Γουαϊνχάουζ, ο οποίος πήρε το πρώτο αεροπλάνο από τη Νέα Υόρκη, όταν έμαθε για τον θάνατο της κόρης με την οποία είχε ιδιαίτερα στενή σχέση.

«Δεν μπορείτε να ξέρετε τι σημαίνει για μας να σας βλέπουμε εδώ συγκεντρωμένους στο δρόμο». «Το πρώτο χαρακτηριστικό της Έιμι ήταν η αγάπη της», είπε, γεμάτος συγκίνηση αυτός ο πρώην οδηγός ταξί που έχει γίνει τραγουδιστής της τζαζ. Ήταν αυτός που έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μουσική αφύπνιση της κόρης του, στην οποία έπαιζε μελωδίες του Φρανκ Σινάτρα.

Δίπλα του, η μητέρα της τραγουδίστριας ξέσπασε σε δάκρυα, διαβάζοντας τα αμέτρητα μηνύματα αγάπης. «Πάρα πολύ εύθραυστη, πολύ όμορφη, πολύ ταλαντούχα για αυτόν τον κόσμο», έγραφε ένα από αυτά, μια αναφορά στη «μετεωρική» καριέρα της Βρετανής τραγουδίστριας που πέθανε σε ηλικία 27 μετά από ένα μακρύ αγώνα κατά των ναρκωτικών και του αλκοόλ.


Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook