Πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 16/9

Ψηφίσματα για την εκδημία του Μητροπολίτου Ιεραπύντης και Σητείας κυρού Ευγενίου

Σε κατεπείγουσα συνεδρίαση συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας μετά το άγγελμα της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, κυρού Ευγενίου.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη συνεδρίαση «Το άγγελμα της κοιμήσεως του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου βύθισε σε πένθος ολόκληρη την κοινωνία της Ιεράπετρας. 

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης κατά την διάρκεια της ποιμαντορίας του ανέπτυξε σημαντικό φιλανθρωπικό έργο και στάθηκε αρωγός στον αγώνα των Γεραπετριτών κατά της υποβάθμισης του Νοσοκομείου της πόλης μας από το 2011 μέχρι  σήμερα.  Προσέφερε σημαντική βοήθεια στον  Ερυθρό Σταυρό και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας, καθώς και σε άλλους κοινωνικούς φορείς.

Ως πνευματικός πατέρας θα βρίσκεται πάντα στις καρδιές όλων εκείνων που πορεύτηκαν και αγωνίστηκαν μαζί του για μια κοινωνία πιο δίκαιη και πιο ανθρώπινη. 

Σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  Ιεράπετρας εκφράζει τη βαθιά θλίψη του και τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και ομόφωνα αποφάσισε:

1.    Να κηρύξει το Δήμο Ιεράπετρας σε τριήμερο πένθος.
2.    Να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία του και να καταθέσει στεφάνι στο σκήνωμα του Μακαριστού Μητροπολίτη
3.    Να μετατεθούν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της 18ης και 19ης Σεπτεμβρίου στην επόμενη εβδομάδα
4.    Να δημοσιευτεί η παρούσα στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο, καθώς και στα τοπικά ΜΜΕ»

Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης

Συλληπητήρια ανακοίνωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τον θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου:

«Τα θερμά μου συλληπητήρια για τον αιφνίδιο θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου.
Θλίψη προκαλεί σε όλη την κοινωνία της Κρήτης και στη χριστιανική κοινότητα το δυσάρεστο αυτό γεγονός. 
Ένας εξαιρετικός άνθρωπος που με την παρουσία του και το έργο του πρόσφερε στήριγμα και βάλσαμο ψυχής σε ταλαιπωρημένους ανθρώπους.    
Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη! 
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».

Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου

“Η αδόκητη και πρόωρη απώλεια του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου, προκάλεσε θλίψη και συγκίνηση σε όλη την Κρήτη.

Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Ευγένιος, υπήρξε ένας ευγενής και χαρισματικός Ιεράρχης, με σημαντικές σπουδές και σπουδαίο επιστημονικό και συγγραφικό έργο. Ως Μητροπολίτης, διακρίθηκε ιδιαίτερα για το φιλανθρωπικό, κοινωνικό και ποιμαντικό έργο του, ενώ κύριο μέλημά του υπήρξε η κατήχηση της νεολαίας μας. Η απώλειά του αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό τόσο στην τοπική Εκκλησία, όσο και στην ευρύτερη κοινωνία της Κρήτης.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης, στο ποίμνιο και τον Ιερό Κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας και στους οικείους του.”  

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης

Συγκίνηση και θλίψη προκαλεί η απώλεια του Μακαριστού  Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου. Η Εκκλησία της Κρήτης, η κοινωνία της Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας αλλά και ευρύτερα της Κρήτης έχασαν ένα Ποιμενάρχη με σπουδαίο έργο και σημαντική προσφορά στο συνάνθρωπο μέσα από το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας. 

Ως Περιφέρεια Κρήτης τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε άριστα προκειμένου από κοινού να δρομολογήσουμε και να ολοκληρώσουμε σημαντικά έργα που υλοποιούσε  η Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.

Για την Κοίμηση του Ιεράρχη εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του. 

Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την κοίμηση του Σεβαστού Ποιμενάρχη μας Κυρού Ευγενίου.

Κατά τη διάρκεια της Ποιμαντορίας του στην Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας επιτέλεσε σημαντικό εκκλησιαστικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο και κατέβαλε προσπάθειες για την ανάπτυξη και συμπαραστάθηκε στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την επίλυση των προβλημάτων του τόπου.

Επέδειξε επίσης μεγάλο ενδιαφέρον για την εκπαίδευση, τις υπηρεσίες Υγείας και τα κοινωνικά προβλήματα.

Θα θυμόμαστε πάντα το έργο και τις προσπάθειες του και ευχόμαστε να είναι αιώνια η μνήμη του.   

Στην Εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του απευθύνω τα θερμά συλλυπητήρια μου.   

Πατριαρχική Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης

Ὀ Σύλλογος τῶν διδασκόντων ἐν τῇ Πατριαρχικῇ Ἐκκλησιαστικῇ Σχολῇ Κρήτης ἐπί τῷ θλιβερῷ ἀγγέλματι τῆς ἀδοκήτου εἰς Κύριον ἐκδημίας τοῦ Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου
Ἱεραπύτνης καί Σητείας κυροῦ Εὐγενίου, ἐπιφανοῦς Ἱεράρχου τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, συνελθών σήμερον, 16ην Σεπτεμβρίου 2016, ἐν τοῖς Γραφείοις τῆς Σχολῆς, ἀναφερθείς δέ εἰς
τό σεπτόν πρόσωπον, τήν ἔνθεον βιοτήν καί τό πολυσχιδές ἔργον τοῦ μακαριστοῦ Ἀρχιερέως, ὅστις ἀείποτε ἐτίμα καί ὑπεστήριζεν ἐμπράκτως τό ἔργον τῆς Σχολῆς, ὁμοφώνως

ἀ π ο φ α σ ί ζ ε ι

1) Ἀντιπροσωπεία τοῦ Σχολείου νά παραστῇ εἰς τήν ἐξόδιον Ἀκολουθίαν.
2) Τήν τέλεσιν ἐπιμνημοσύνου δεήσεως ἐν τῷ Ἱ. Ναῷ τῆς Σχολῆς ὑπέρ ἀναπαύσεως
τοῦ ἀοιδίμου Μητροπολίτου.
3) Ὅπως κατατεθῇ χρηματικόν ποσόν διά τό Οἰκοτροφεῖον τῆς Σχολῆς εἰς μνήμην του.
4) Ἡ σημαία τοῦ Σχολείου νά κυματίζη μεσίστια ἐπί τριήμερον.
5) Νά δημοσιευθῇ τό παρόν εἰς τόν Τύπον.

ΝΟΔΕ Ηρακλείου ΝΔ

«Τα θερμά μας συλλυπητήρια για τον ξαφνικό θάνατο του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγενίου.
Η απώλειά του βυθίζει το νησί μας στο πένθος, δημιουργεί ένα μεγάλο κενό και έντονα συναισθήματα ειλικρινούς θλίψης και πόνου στην ψυχή μας. 
Θα τον θυμόμαστε πάντα για το πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό Του έργο, το οποίο ακούραστα όλα αυτά τα χρόνια προσέφερε στους συνανθρώπους μας που το είχαν τόσο ανάγκη.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».  

Σύλλογος τριτέκνων Ν.Λασιθίου

To διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Τριτέκνων νομού Λασιθίου, εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Κυρού Ευγενίου. 
Στη μνήμη των μελών μας θα μείνει ως ένας Μητροπολίτης με κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο και παράλληλα αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των νέων του ποιμνίου του. 
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην Ιεραρχία της Εκκλησίας της Κρήτης, στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας, στην πνευματική του οικογένεια και τους οικείους του.
Ας είναι η μνήμη του αιωνία.

Σωματείο Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης & Σαντορίνης 

Με βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση, πληροφορηθήκαμε ότι ο αγαπητός μας Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιος, τελείωσε τον αγώνα του.

Προσευχόμαστε για καλό παράδεισο.

Αγροτικό Κέντρο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης – B.I.C Κρήτης

Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αγροτικού Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Κρήτης – B.I.C. Κρήτης συνήλθαν εκτάκτως, σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016 σε συνεδρίαση, μετά τη θλιβερή αναγγελία της εκδημίας του

Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρού Ευγενίου

και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ομώνυμου Φορέα και,

Ομόφωνα, εκφράζουν τη θλίψη τους και καταθέτουν το σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμηση στο Πρόσωπο του εκλιπόντος, ως μίας εξέχουσας μορφής της Ορθοδοξίας και της Κρήτης, με αταλάντευτη προσήλωση στα δόγματα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, μίας  Προσωπικότητας που εργάστηκε με καθαρή άποψη και λόγο, ζήλο, ήθος, εντιμότητα, υπομονή, απλότητα, σύνεση, παρρησία, αποφασιστικότητα και πίστη υπέρ της επίλυσης των προβλημάτων του Ποιμνίου του, αλλά και της Εκκλησίας της Κρήτης.

Ομόφωνα δε, αποφασίζουν να:

1.    Εκφράσουν τα θερμά συλληπητήρια προς την Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας, καθώς και τους οικείους του μεταστάντος.
2.    Na παραστεί σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο στην εξόδιο ακολουθία.
3.    Να κατατεθεί αντί στεφάνου το ποσό των χιλίων Ευρώ στο Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.
4.    Να αναρτηθεί η φωτογραφία του εκλιπόντος κυρού Ευγενίου στην αίθουσα του Διοικητικού Συμβουλίου του ομώνυμου Φορέα.
5.    Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας.
6.    Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό ημερήσιο και περιοδικό Τύπο.

Δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης

Η εκδημία του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κυρός Ευγενίου  προκαλεί απέραντη θλίψη. Η Εκκλησία της Κρήτης  έχασε έναν δυναμικό ιεράρχη που έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε κρίσιμες περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της. Η Ιερά Μητρόπολη Ιεραπύτνης και Σητείας  έχασε τον Ιεράρχη της, που, για δυο δεκαετίες, έβαλε τη δική του σφραγίδα στα θρησκευτικά, αλλά και στα κοινωνικά δρώμενα της περιοχής. 
Εκφράζω  τα θερμά συλλυπητήρια της Δημοτικής Αρχής Βιάννου  και εμού προσωπικώς, στην εκκλησία της Κρήτης και στους οικείους του». 

Δημοτική Κίνηση “Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες”

Η Συντονιστική Επιτροπή, τα μέλη και οι φίλοι της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες» εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια στη δημοτική μας σύμβουλο Μαρία Καλουδιώτη για το θάνατο του αγαπημένου της πατέρα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook