Μακριά από τη Γέφυρα «κρύβεται» η οικογένεια του 14χρονου δολοφόνου

Παρότι έχει ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος ακόμα ο ανήλικος, που παρακολουθείται από ψυχολόγους, δεν έχει εγγραφεί σε κάποιο σχολείο – Η οικογένεια του θύματος προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της 

Τρεις μήνες έχουν περάσει από το στυγερό έγκλημα στη Γέφυρα Θεσσαλονίκης όπου ο 14χρονος Τάσος σφαγιάστηκε από το συνομήλικο φίλο του κι ακόμη τα… τραύματα των δύο οικογενειών που «πρωταγωνίστησαν» στην πρωτοφανή δολοφονία δεν έχουν επουλωθεί. Οι γονείς του θύματος προσπαθούν ακόμα να βρουν τις ισορροπίες τους, ενώ τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για τον δράστη, καθώς σε λίγες ημέρες θα πρέπει να επανενταχθεί στις σχολικές του δραστηριότητες.

Τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου το πανελλήνιο συγκλονίστηκε από την είδηση ότι ένα 14χρονο αγόρι έκοψε την καρωτίδα του φίλου του μετά από καβγά που είχαν για ασήμαντη αφορμή. Το χωριό Γέφυρα στη Θεσσαλονίκη «ντύθηκε στα μαύρα» ενώ κανένας από τους κατοίκους του δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό που τους βρήκε. Συντετριμμένοι τις επόμενες ώρες μετά το περιστατικό οι κάτοικοι του χωριού οδήγησαν το ανήλικο θύμα στην τελευταία του κατοικία, ενώ παράλληλα αποχαιρέτησαν και τον 14χρονο δράστη, καθώς ανάμεσα στους περιοριστικούς όρους που του υπέβαλε ο εισαγγελέας ήταν και η απομάκρυνσή του από τον τόπο που γεννήθηκε και μεγάλωσε. Οι δύο οικογένειες συνεχίζουν να ανεβαίνουν ακόμα το Γολγοθά τους. «Το περιστατικό αρχίζει σιγά- σιγά να ξεχνιέται. Οι κάτοικοι το συζητούν όλο και λιγότερο. Οι γονείς του Τάσου και τα δύο του αδέρφια προσπαθούν να βρουν τους ρυθμούς τους. Βλέπεις όμως ακόμα τον πόνο και τη θλίψη στα πρόσωπά τους» λέει στο protothema.gr, θείος του θύματος και συνεχίζοντας τονίζει: «Το καλό είναι ότι δεν υπήρξαν αντιπαλότητες, ούτε φαίνεται να υπάρξουν στο μέλλον μεταξύ των μελών των δύο οικογενειών».

Όσον αφορά τώρα τον 14χρονο δράστη, αυτός μαζί με την οικογένειά του βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και παρακολουθείται από ψυχολόγους, ενώ παρότι έχει ξεκινήσει η νέα σχολική περίοδος ακόμα ο ανήλικος δεν έχει εγγραφεί σε κάποιο σχολείο. 

Σύμφωνα με άτομα από το οικογενειακό του περιβάλλον οι γονείς του θέλουν πρώτα να εξασφαλίσουν όλες τις ικανές προϋποθέσεις που θα αποτρέψουν στο να μπει ο γιος στους στο περιθώριο από τους υπόλοιπους μαθητές του νέου του σχολείου, εξαιτίας της αποτρόπαιας πράξης του τα ξημερώματα της 12ης Ιουνίου. 

«Το παιδί παρακολουθείται από ψυχολόγους, ενώ μέχρι τέλος του μήνα αναμένεται να βγει και το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης του παιδιού» λέει στο protothema.gr, o δικηγόρος του 14χρονου δράστη και συνεχίζοντας προσθέτει: «Το παιδί έχει κλειστεί στον εαυτό του περνώντας πολλές ώρες στο σπίτι του, ενώ το τελευταίο διάστημα βγαίνει και κάποιες βόλτες με τους γονείς του. Η οικογένειά του είναι σε δύσκολή οικονομική κατάσταση, καθώς εργάζεται μόνο ο πατέρας του και οι απαιτήσεις μετά την απομάκρυνσή τους από το χωριό έχουν γίνει μεγαλύτερες».

Το πόρισμα της ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης θα παραδοθεί όπως όλα δείχνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου στον ανακριτή και στον εισαγγελέα που χειρίζονται την υπόθεση. Στη συνέχεια όλο το προανακριτικό υλικό θα εξεταστεί από το συμβούλιο Πλημμελειοδικών, το οποίο θα εκδόσει βούλευμα εάν ο 14χρονος θα δικαστεί από το δικαστήριο ανηλίκων είτε δεν θα του απαγγελθεί καμία κατηγορία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook