Τις αφόρητες ψυχολογικές πιέσεις που βιώνουν οι εμποροβιοτέχνες και το συνεχές άγχος τους λόγω της οικονομικής κατάστασης, αποκαλύπτουν τα πρώτα στοιχεία από τις κλήσεις που δέχτηκε το τμήμα ψυχολογικής υποστήριξης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν.Χανίων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΟΕΒΕΝΧ και παρουσίασε ο ψυχολόγος κ.Εμμανουήλ Καργάκης, μόλις σε τρεις μήνες (15 Ιουλίου έως 12 Σεπτεμβρίου) η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης δέχθηκε 103 κλήσεις και τέσσερα email.

Οι γυναίκες είναι εκείνες που ζήτησαν περισσότερη βοήθεια καθώς το 65% των κλήσεων έγινε από το γυναικείο φύλο και το 35% των κλήσεων από άνδρες.

Το 75%  των κλήσεων αφορούσε μέλη και οικογένειες της ΟΕΒΕΝΧ, 25% υπόλοιπες επαγγελματικές και κοινωνικές ομάδες – πολίτες από το Ν. Χανίων και το Ρέθυμνο.

Χαρακτηριστικό είναι πως 15 κλήσεις αφορούσαν καταθλιπτική συμπτωματολογία – αυτοκτονικές ιδεάσεις, 22 καταθλιπτικά στοιχεία – συναισθηματικά προβλήματα, 5 καταθλιπτικά στοιχεία – άλλους λόγους, 26 αγχώδεις διαταραχές, 7 διαχείριση κρίσεων πανικού, 22 οικογενειακά προβλήματα, 3 σεξουαλικά προβλήματα, 2 διατροφικές διαταραχές ενώ 1 κλήση αφορούσε κακοποίηση.

Όπως επισημαίνει ο κ. Καργάκης, είναι φανερή και έντονη η ανάγκη των επιχειρηματιών και των πολιτών γενικότερα για υποστήριξη και βοήθεια. Οι έντονες συγκυρίες έχουν φέρει στην επιφάνεια ένα σύνολο ψυχοσυναισθηματικών εντάσεων και ενοχικών συναισθημάτων που οι πολίτες είναι δύσκολο να διαχειριστούν χωρίς υποστήριξη. 

Η γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή 10.00 – 14.00 , στον αριθμό 2821 111 714.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook