Το απόγευμα της Παρασκευής ο Γερμανός τουρίστας Marcel Gleffe βρισκόταν στο Όσλο και απολάμβανε τις διακοπές του.

Σύμφωνα με το protothema.gr, ο Gleffe με την οικογένεια του ετοιμάζονταν να μπουν μέσα στο μικρό τους σκάφος και να πάνε ως το νησί Ουτόγια, καθώς είχε μάθει ότι εκεί πραγματοποιούνταν μια εκδήλωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος της χώρας.

Λίγο πριν ξεκινήσουν για το νησάκι όμως, ο Marcel άκουσε δυνατούς θορύβους και ουρλιαχτά από το νησάκι.

Αμέσως κατάλαβε ότι πρόκειται για πυροβολισμούς και χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Γερμανός πήρε την βάρκα του και έφυγε για την Ουτόγια.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στο περιοδικό Der Spiegel, δεν φοβήθηκε καθόλου.

«Το έκανα ενστικτωδώς. Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν φοβάσαι…απλά κάνεις αυτό που πρέπει», είπε ο Γερμανός.

Πλησιάζοντας στο νησάκι, ο άντρας άκουσε και άλλους πυροβολισμούς και είδε νέους ανθρώπους να κολυμπάνε στο νερό.

Όταν όμως πήγε κοντά στα παιδιά, εκείνα τρομοκρατημένα του φώναζαν να φύγει μακριά καθώς νόμιζαν ότι ήταν συνεργός του σφαγέα.

\"\"

«Υπήρχαν παντού παιδιά στο νερό, τους πέταξα σωσίβια και σχοινί για να ανέβουν στο σκάφος. Όλα ούρλιαζαν και έκλαιγαν. Πολλά μάλιστα μου φώναζαν να φύγω μακριά τους και άλλα με ρωτούσαν αν θα τα σκοτώσω», είπε ο Γερμανός.

Ο Marcel πήγε πέντε φορές έως το νησί μέχρι που έφτασε η αστυνομία και τον ανάγκασε να σταματήσει για λόγους ασφαλείας.  Ο Γερμανός τουρίστας έσωσε πάνω από 20 νέους  και πλέουν στη Νορβηγία τον αποκαλούν ήρωα.

«Οι νέοι ήταν πολύ καλοί. Υποστήριζαν ο ένας τον άλλο, ήταν οργανωμένοι και βοηθούσαν πρώτα εκείνους που το είχαν πιο πολύ ανάγκη», είπε ο Γερμανός για το χρόνο που πέρασε με τα παιδιά στο σκάφος του.

«Ήταν χαρούμενοι που τους βοήθησα αλλά έβλεπα ότι δεν με εμπιστεύονταν», πρόσθεσε ο Γερμανός εξηγώντας ότι τα παιδιά είχαν «παγώσει» από τα όσα έζησαν στο νησί του τρόμου.

Χαρακτηριστική είναι η φωτογραφία από το νησί Ουτόγια που κάποια παιδιά ανέβασαν στο facebook και στην οποία απεικονίζονται περίπου 15 νέοι να είναι κρυμμένοι σε δωματιάκι, περιμένοντας τρομοκρατημένοι να τελειώσει το θρίλερ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook