Στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων του STAR, ο Τάσος Τέλλογλου αποκάλυψε ότι η μία ιδιοκτήτρια, που εμφανίζεται στο πληρεξούσιο για τα βοσκοτόπια που παραχωρήθηκαν από τον Καραμπάτσο στον Καλογρίτσα ως ενέχυρο δανεισμού για να κατορθώσει να πάρει τηλεοπτική άδεια, η επώνυμη εικαστικός Τόνια Νικολαίδη έφυγε από τη ζωή πριν 5 χρόνια.

Η συνέχεια της έρευνας αποκαλύπτει πως και το δεύτερο πρόσωπο στο πληρεξούσιο είναι νεκρό!

Πρόκειται για τον γνωστό συγγραφέα Ανδρέα Δενδρινό, ο οποίος πέθανε πριν από 50 μέρες. Μάλιστα, ούτε ο θετός γιος του, Γκουίντο Βιόλα, με τον οποίο μίλησε το STAR, δεν ήξερε για την εκχώρηση των κτημάτων του πατριού του στον Καραμπάτσο!

Οι αποκαλύψεις του STAR προκάλεσαν σάλο και πολλές συζητήσεις στους νομικούς κύκλους.

Ενδιαφέρον έχει η άποψη του δικηγόρου Χρήστου Ηλιόπουλου για την ισχύ ή όχι ενός πληρεξουσίου μετά θάνατον.

Όπως αναφέρει στο STAR, θεωρητικά κατά το νόμο επιτρέπεται να ισχύει ένα πληρεξούσιο ακόμη και μετά το θάνατο του πληρεξουσιοδότη.

«Ωστόσο, αυτό είναι μία μεγάλη εξαίρεση. Στην πραγματικότητα, στις συναλλαγές και την καθημερινή δικηγορία θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να προχωρήσει μια συναλλαγή με βάση το πληρεξούσιο ενός ανθρώπου που δεν είναι στη ζωή. Εάν μου το έφερναν εμένα, θα έλεγα “δεν προχωράμε”» τονίζει ο ίδιος.

Νομικοί κύκλοι επισημαίνουν ότι υπό σοβαρές προϋποθέσεις μπορεί να έχει ισχύ ένα πληρεξούσιο ακόμη και εάν οι εντολείς έχουν αποβιώσει. Σε κάθε περίπτωση όμως αυτό θα πρέπει να είναι εις γνώσιν του συμβολαιογράφου.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ωστόσο, η συμβολαιογράφος που χειρίστηκε την συγκεκριμένη υπόθεση, αρνήθηκε να μας πει εάν είχε σαφή γνώση ότι τα πρόσωπα που αναφέρονταν στο παλαιότερο πληρεξούσιο του Καραμπάτσου είχαν πεθάνει.

Αυτά τα ερωτήματα, σε κάθε περίπτωση, θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί από τα μέλη της επιτροπής που έκαναν τον έλεγχο των πόθεν έσχες και όχι από την δημοσιογραφική έρευνα.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook