Τυχερό στάθηκε ένα ζευγάρι Γάλλων επισκεπτών που αγνοούνταν από χθες στις 3 το μεσημέρι στα Χανιά, και που τελικά εντοπίστηκε στις 7:30 σήμερα το πρωί στην περιοχή του Μπάλου.

Οι δύο Γάλλοι, ηλικίας 57 ετών ο άνδρας και 52 η γυναίκα, επιχείρησαν να πάνε πεζή από τα Φαλάσαρνα στην περιοχή του Μπάλου,μαζί με ομάδα πεζοπόρων. 

Όμως καθώς αργούσαν να εμφανιστούν στο προκαθορισμένο σημείο της συνάντησης, τα άλλα μέλη της ομάδας ανησύχησαν και ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι Αστυνομικές και λιμενικές αρχές , η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και τμήμα του Ερυθρού Σταυρού, με αποτέλεσμα  το ζευγάρι να εντοπιστεί το πρωί,  καλά στην υγεία του σε σημείο της διαδρομής στο οποίο είχε διανυκτερεύσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως πολύ χρήσιμη ήταν η πληροφορία που πήραν οι αστυνομικές αρχές από κτηνοτρόφο της περιοχής ο οποίος είδε το ζευγάρι χθες το βράδυ να έχει πάρει λάθος μονοπάτι από αυτό που έπρεπε για να κατευθυνθεί στον Μπάλο.

Οι δύο Γάλλοι μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν χωρίς να αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα υγείας.

Επισημαίνεται επίσης και όπως δήλωσε στο Flashnews.gr ο προιστάμενος ΠΣΕΑ κ. Τάσος Κουρουπάκης οτι θα πρέπει, οι παραθεριστές που αποφασίζουν να περιηγηθούν σε διαφορες περιοχές του νομού, να πέρνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα και προφυλάξεις, προκειμένου να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις και να μην τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.