Σαν σήμερα τον Σεπτέμβριο του 1943 δόθηκε η εντολή στα Γερμανικά στρατεύματα να εκτελέσουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε κινείται στην επαρχία της Βιάννου, δείχνοντας το βάρβαρο πρόσωπο του Γ’ Ράιχ.

Πριν απο λίγη ώρα, τελέστηκε η εκδήλωση για την μνήμη του ολοκαυτώματος όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, ιδιαίτερα από την πολιτική σκηνή.

Στην εκδήλωση βρέθηκε και εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μαζί με τον Βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Βαρδάκη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ευρωβουλευτές, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δήμαρχος Βιάννου, ο δήμαρχος Καλαβρύτων, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής διεκδικήσεων Γερμανικών οφειλών, εκπρόσωποι στρατιωτικών, κοινοβουλευτικών κομμάτων, εκπρόσωποι της δημόσιας εκπαίδευσης, απόστρατοι και έφεδροι αξιωματικοί, αντιστασιακές οργανώσεις, σύλλογοι και φορείς.

Αν μη τι άλλο στο επίκεντρο των δημοσιογράφων βρέθηκε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής οπου έπεσαν “βροχή” οι ερωτήσεις για θέματα που αφορούν την Κρήτη.

Στην επίκαιρη ερώτηση σχετικά με το προσφυγικό ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε οτι είναι πολύ ικανοποιημένος με την στάση που κρατούν οι δημάρχοι του νησιού ενώ υποσχέθηκε οτι θα γίνει οσο το δυνατόν καλύτερος ο σχεδιασμός για την φιλοξενία των μεταναστών ενώ αναμένονται κάποιες ανακοινώσεις απο την πλευρά τις κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσης, σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις συμβάσεις του δημοσίου που έχουν παγώσει και για τις οποίες η κυβέρνηση συνεχώς δίνει παράταση , υποσχέθηκε οτι το ζήτημα θα επιλυθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών.

Τέλος, ο κ. Κουρουμπλής, κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη οτι κάνει αντιπολίτευση για το ζήτημα των ακατάσχετων λογαριασμών ενω θα έπρεπε να σταθεί στο πλευρό της κυβέρνησης.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook