Στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 73η επέτειο του Ολοκαυτώματος των χωριών της Βιάννου και της Ιεράπετρας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής συμμετείχε σήμερα ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος στην περιοχή Σελί Αμιρών. 
Μετά τις εκδηλώσεις ο Νότης Μαριάς δήλωσε:

«Το 1943 από τις 14 έως τις 16 Σεπτεμβρίου, 461 συμπατριώτες μας στις επαρχίες Βιάννου και Ιεράπετρας δολοφονήθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, κατ’ εντολήν του σφαγέα ναζί Φρίντριχ Βίλχελμ Μίλερ.

Δηλώνουμε ότι συνεχίζουμε αταλάντευτα να παλεύουμε και να διεκδικούμε  την εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Απαιτούμε και δεν επαιτούμε». 

Επίσης ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής δήλωσε ότι θεωρεί  ηθικά απαράδεκτη και πολιτικά προκατειλημμένη την πρόσφατη αρνητική απόφαση της Επιτροπής Αναφορών της Ευρωβουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις στις 8-09-16 η οποία απέρριψε την ένστασή του Νότη Μαριά που ζητούσε να μείνει ανοιχτή η Αναφορά των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) και ταυτόχρονα να κληθούν τόσο η Γερμανία όσο και η Ελλάδα να τοποθετηθούν εγγράφως για το ζήτημα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα όσο και η Κομισιόν να τοποθετηθεί για τις δεσμεύσεις της ΕΕ από τη Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1946.

Τέλος, τόνισε ότι η εκπρόθεσμη παρέμβαση της Ελληνικής Βουλής, μέσω Ευρωβουλευτού, στην Επιτροπή Αναφορών για την εν λόγω υπόθεση απλά επιβεβαίωσε την αδιαφορία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και υπονόμευσε την έκβαση της παραπάνω Αναφοράς για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook