Νέα εξαετή θητεία πρόκειται, σύμφωνα με δηλώσεις του, να διεκδικήσει ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες στις εκλογές του 2012, παρά τη μάχη που δίνει με τον καρκίνο.

Σε συνέντευξη που δημοσιεύθηκε χθες στην κυβερνητική εφημερίδα Correo Del Orinoco, ο Τσάβες δήλωσε ότι δεν σκέφτηκε «ούτε στιγμή να αποσυρθεί από την προεδρία», προσθέτοντας ότι αν προέκυπταν λόγοι υγείας που θα τον ανάγκαζαν να παραιτηθεί θα το έκανε. Ωστόσο, τόνισε ότι τώρα επαναδιεκδικεί το προεδρικό αξίωμα «με μεγαλύτερη δύναμη από πριν». «Είμαι αποφασισμένος να φθάσω ως το 2031» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Τσάβες βρίσκεται στην εξουσία από το 1999 ενώ τον περασμένο μήνα υποβλήθηκε σε εγχείρηση αφαίρεσης καρκινικού όγκου, που λέγεται ότι είχε το μέγεθος μπάλας του μπέιζμπολ, στη φίλια Κούβα. Δεν έχει διευκρινιστεί τί είδους καρκίνος ήταν, ούτε το ακριβές σημείο που εντοπίστηκε ο όγκος, παρά μόνο ότι ήταν στην πυελική χώρα.

Ο σοσιαλιστής ηγέτης, ο οποίος το Σάββατο επέστρεψε στη Βενεζουέλα από την Κούβα έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη φάση της χημειοθεραπείας, θα γιορτάσει τη συμπλήρωση του 57ου έτους της ηλικίας του στην πατρίδα του. Όπως δήλωσε ο ίδιος στη συνέντευξη, θα υποβληθεί σε επιπλέον κύκλους χημειοθεραπείας, χωρίς να αποκαλύψει πότε αυτοί θα ξεκινήσουν. Τα ποσοστά δημοτικότητάς του στη Βενεζουέλα κυμαίνονται στο 50% , ενώ παρέμειναν αμετάβλητα ακόμη και μετά τη δημοσιοποίηση του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook