Το ένα τρίτο και πλέον των Αμερικανών θεωρούν ότι η πολιτική του προέδρου τους, Μπαράκ Ομπάμα έχει επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας, αλλά θεωρούν εξίσου υπεύθυνους τους Ρεπουμπλικανούς, στους οποίους στρέφουν τα πυρά τους κυρίως για την ανεργία, σύμφωνα με δημοσκόπηση των Washington Post και του ABC News, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως αναδημοσιεύουν tanea, το ποσοστό των Αμερικανών που απάντησαν ότι ο Ομπάμα επιδείνωσε την κατάσταση της οικονομίας αυξήθηκε κατά έξι ποσοστιαίες μονάδες από τον περασμένο Οκτώβριο φθάνοντας στο 37%, διαπίστωσε η δημοσκόπηση της Washington Post και του ABC News, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Αλλά εξίσου πολλοί Αμερικανοί κατηγορούν τους Ρεπουμπλικανούς για τα προβλήματα στην οικονομία, όπως δείχνει η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε σε δείγμα 1.000 πολιτών.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, το 90% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η κατάσταση της οικονομίας δεν είναι καλή, το 85% ότι ζουν με δυσκολία και τέσσερις στους πέντε ότι είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μία δουλειά.
 
Οι πιθανότητες επανεκλογής του προέδρου το 2012 εξαρτώνται από την ικανότητά του να αντιμετωπίσει το ποσοστό της ανεργίας στις ΗΠΑ που ανέρχεται σήμερα σε 9,2%.
 
Οι ανεξάρτητοι ψηφοφόροι προτιμούν τον Ομπάμα σε ό,τι αφορά στην αγορά εργασίας παρά τους Ρεπουμπλικανούς.

Η δημοσκόπηση των Washington Post-ABC News διενεργήθηκε στο διάστημα 14 με 17 Ιουλίου και έχει περιθώριο σφάλματος συν-πλην 3,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook