Το κτίριο έχει εγκαταλειφτεί στην φθορά του χρόνου – Από την ταράτσα μπαίνουν νερά – Τα αποχωρητήρια «σφραγίστηκαν» – Σε απόγνωση οι καταστηματάρχες.

Στην Πελεκαπίνα και στην Δημοτική Λαχαναγορά των Χανίων «χτυπά η καρδιά» της διακίνησης οπωροκηπευτικών στα Χανιά.

Μόνο που αυτή η «καρδιά» έχει  «λαβωθεί» βαριά, καθώς το κτίριο που κατασκευάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980, έχει εγκαταλειφθεί στην φθορά του χρόνου.

Οι ρωγμές είναι εμφανείς σε πολλά σημεία, ενώ όπως καταγγέλλουν οι καταστηματάρχες της Λαχαναγοράς και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Flashnews.gr το χειρότερο είναι πως λόγω της διάβρωσης, όταν βρέχει μπαίνουν νερά από την ταράτσα.

Τα αποχωρητήρια κρίθηκαν ακατάλληλα από το υγειονομικό και αντί να επισκευαστούν από την Δημοτική Επιχείρηση «Κύδων» στην οποία ανήκει η Λαχαναγορά, κλειδώθηκαν!

Η καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, είναι πλημμελής ενώ η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται κάθε 10-15 ημέρες!

«Το βασικό μας πρόβλημα είναι η μόνωση της ταράτσας του κτιρίου γιατί τον Χειμώνα έχουμε μεγάλα προβλήματα με τα νερά που στάζουν» είπε ο Μανούσος Δασκαλάκης, γραμματέας του Συλλόγου Χονδρεμπόρων Δημοτικής Λαχαναγοράς Χανίων για να συμπληρώσει:

«Δεν έχουμε τουαλέτες, δεν έχουμε συχνή καθαριότητα στον περιβάλλοντα χώρο  και ειδικά το κτίριο χρειάζεται βάψιμο και ανακαίνιση για να φανεί πως η Λαχαναγορά είναι «υγιής» και ο κόσμος μπορεί να την εμπιστεύεται».

Στην Λαχαναγορά αρχικά υπήρχαν 21 επιχειρήσεις, αλλά τώρα έχουν απομείνει μόνο 10 γιατί όπως είπε ο κ.Δασκαλάκης «λίγο η οικονομική κρίση, λίγο η ηλικία των επιχειρηματιών που μεγάλωναν και έφευγαν» .

Όμως ο ίδιος επιμένει πως η Λαχαναγορά έχει μέλλον.

«Τα πιο πολλά μαγαζιά που είναι τώρα, τα έχουν αναλάβει νέοι άνθρωποι και έχουν μεγάλη προοπτική και ευελπιστούμε κάτι να αλλάξει. Και από την στιγμή που θέλουμε να ζήσουμε από εδώ τις οικογένειές μας θέλουμε ο Δήμος να ανταποκριθεί σε αυτά που ζητούμε.».

Δυστυχώς ο Δήμος δεν έχει ανταποκριθεί προβάλλοντας την δικαιολογία πως κάποιοι χρωστούν ενοίκια.

«Όμως τα υπόλοιπα μαγαζιά που πληρώνουν έχουν απαιτήσεις και θέλουν η Δημοτική Λαχαναγορά να είναι όπως πρέπει,» επισημαίνει ο κ.Δασκαλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook