“Στα κάγκελα” βρίσκονται κάτοικοι και επιχειρηματίες του Κουμ Καπί που είδαν σήμερα τη θαλάσσια περιοχή να μαυρίζει από μαύρα, δύσοσμα βουρκόνερα.

Το Κουμ Καπί που φαίνεται ότι δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο – θυμίζουμε τον τραυματισμό πριν από δυο ημέρες δυο τουριστριών από πτώση κολόνας φωτισμού – ήρθε αντιμέτωπο σήμερα με βουρκόνερα που έχουν εμφανιστεί στην παραλία.

Η εικόνα αυτή οφειλόταν στα στάσιμα νερά του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΧ.

Ο Αναπτυξιακός Σύλλογος Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπι, σε μια ανακοίνωση αγανάκτισης, ζητά να παρέμβει ο εισαγγελέας καθώς η περιβαλλοντική ρύπανση αλλά και η δυσφήμιση της περιοχής είναι μεγάλη.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Τα βουρκόνερα που μαύρισαν τη θάλασσα στην παραλία του Κουμ Καπι προήλθαν από την εκκένωση των στάσιμων νερών της λίμνης του πάρκου Ειρήνης και Φιλίας όπως αποφάνθηκε η ΔΕΥΑΧ.

Στην μπανανία που ζούμε είναι απολύτως λογικό αυτά τα βρωμόνερα να χυθούν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης, σε μια τουριστική περιοχή και όχι να φορτωθούν σε ένα βυτίο για να μεταφερθούν προς επεξεργασία στον βιολογικό καθαρισμό όπως θα γινόταν σε κάθε πολιτισμένο Δήμο.

Και όπως πάντα κανείς δεν θα πληρώσει και κανείς δεν θα απολογηθεί για την οικολογική καταστροφή που υπέστη η θάλασσα την οποία απολάμβαναν μέχρι χθες οι Χανιώτες συμπολίτες μας.

Βέβαια, καμία αποζημίωση δεν θα δοθεί στους επιχειρηματίες που άδειασαν τα μαγαζιά τους από τους πελάτες τους και στην δυσφήμιση που έχουν υποστεί να βρίσκονται πάνω στην βρώμα.

Επιτέλους, κάποιος εισαγγελέας ευλογημένος θα ασχοληθεί με όλους αυτούς τους κυρίους που καταδυναστεύουν τις ζωές μας με την ασύλληπτη βλακεία τους και την ανευθυνότητα τους;

Θα αναλάβει κανείς τις ευθύνες που του αναλογούν εκεί στον Δήμο; Θα βάλει καμιά πινακίδα να μην κάνουν οι άνθρωποι το μπάνιο τους εκεί τουλάχιστον για 2-3 μέρες μέχρι να καθαρίσει το νερό;

Θα υποβάλλει καμιά μήνυση το υγειονομικό;

Εκ Μέρους του Αναπτυξιακού Συλλόγου Κατοίκων και Επιχειρηματιών Παλαιού Κουμ Καπι”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook