Το Επιμελητήριο Ρεθύμνης και η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΡΗΤΗΣ, συνδιοργάνωσαν με επιτυχία την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011, στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου, εκδήλωση παρουσίασης του νέου προγράμματος «ΝΕΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ».

Το Πρόγραμμα αποσκοπεί κυρίως στην:

α) Ενίσχυση της δημιουργίας / ίδρυσης επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα τα οποία επιδιώκουν να μετατρέψουν μια καινοτόμο ιδέα ή / και μια καταγεγραμμένη / κατοχυρωμένη αλλά μη εισέτι εμπορικά αξιοποιημένη τεχνογνωσία, σε επιχειρηματική καινοτομία.

β) Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών νεοσύστατων και νέων επιχειρήσεων (οι οποίες έχουν κλείσει έως και πέντε πλήρεις διαχειριστικές χρήσεις) οι οποίες επιδιώκουν την εμπορική αξιοποίηση καινοτομικών ιδεών υπό τη μορφή της εμπορικής διάθεσης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών ή την επέκταση / διαφοροποίηση των προϊόντων / υπηρεσιών τους ή τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας ή της διαδικασίας παροχής υπηρεσιών που χρησιμοποιούν.

Η παρουσίαση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε από τον κ. Γεώργ. Τερζάκη, Υπεύθυνο Προγράμματος και Διευθυντή Αξιολόγησης και την κα Έλενα Χαριτάκη, υπεύθυνη οικονομικού αντικειμένου της Αναπτυξιακής Κρήτης.

Η ανάγκη αξιοποίησης του προγράμματος, ειδικά στην παρούσα οικονομική συγκυρία, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων μέσω της ενίσχυσης της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, η παραγωγική αναβάθμιση της χώρας σε αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με ενσωμάτωση γνώσης, ποιότητας και περιβαλλοντικής ευαισθησίας, τόνισε, μεταξύ των άλλων, σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργ. Γιακουμάκης, αποτελούν μέγιστη προτεραιότητα για την εθνική οικονομία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook