"Επαγγελματίες" κλέφτες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν δυο νεαροί οι οποίοι σε λιγότερο απο εναν μήνα είχαν ξαφρίσει 17 σπίτια στην Ιεράπετρα.

Ο λόγος για ένα 23χρονο και ένα 26χρονο οι οποίοι δρούσαν μαζί, εισέβαλαν στα σπίτια και αφαιρούσαν απο κοσμήματα μέχρι και ηλεκτρικές συσκευές. Συνολικά, η αξία των κλοπιμαίων που βρέθηκαν στην κατοχή τους ξεπερνούσε τις 70.000 ευρώ.

Εξιχνιάστηκαν χθες (19.09.2016) στην Ιεράπετρα από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας, ακόμη έντεκα  υποθέσεις κλοπής και μια απόπειρα κλοπής, οι οποίες διαπράχθηκαν σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας.

Μετα απο έρευνα της αστυνομίας ταυτοποιήθηκε ακόμα ένας δράστης, ηλικίας 26 ετών, ο οποίος διέπραξε μαζί με 23χρονο , δεκαεπτά κλοπές. 

Επιπλέον, από τη συνεχιζόμενη προανάκριση, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί κατά το χρονικό διάστημα από την 27.06.2016 έως και την 27.08.2016  είχαν διαπράξει από κοινού, ακόμα έντεκα  (11) κλοπές και μια απόπειρα κλοπής στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας. 

Συγκεκριμένα αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (tablet, ηλεκτρονικό υπολογιστή, σκληρούς δίσκους) κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 70.000 ευρώ.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας ενω σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 23 και 26 ετών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.