Την άμεση καταγραφή των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του τελευταίων ωρών με ραγδαία χαλαζόπτωση στο δήμο  Οροπεδίου Λασιθίου που έπληξε καθολικά καλλιέργειες οπωροκηπευτικών αλλά και δενδρώδεις καλλιέργειες, ζητάει με επείγον έγγραφο του προς τον ΕΛΓΑ Ηρακλείου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης.

Ειδικότερα στο έγγραφο του προς τα στελέχη του ΕΛΓΑ Ηρακλείου ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αναφέρει:  

«θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε στο σύνολό του ο αγροτικός τομέας του οροπεδίου Λασιθίου, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων που βρίσκονται σε εξέλιξη από σήμερα Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016. Συγκεκριμένα ραγδαία χαλαζόπτωση η οποία ξεκίνησε στις 12:00 το μεσημέρι κατέστρεψε  ολοσχερώς τις αγροτικές καλλιέργειες στο οροπέδιο Λασιθίου και λόγω της έντασης και της διάρκειάς της, επλήγησαν ΚΑΘΟΛΙΚΑ όλες οι καλλιέργειες οπωροκηπευτικών καθώς και τις δενδρώδεις καλλιέργειες. Ζητούμε την ΑΜΕΣΗ αποζημίωση των πληγέντων, ούτως ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ήδη δύσκολες καλλιεργητικές απαιτήσεις».

Ο Δήμαρχος κοινοποιεί μάλιστα το υπηρεσιακό έγγραφο στους βουλευτές Λασιθίου, την Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου, τον αγροτικό συνεταιρισμό Οροπεδίου Λασιθίου, και τον αγροτικό σύλλογο Οροπεδίου Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook