Σε απάντηση της ανακοίνωσης της παράταξης “Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες” του κ. Γιάννη Κουράκη στις 20/9 η δημοτική αρχή επισημαίνει τα εξής:

“Σε σχέση με τα συμβασιοποιημένα έργα που η δημοτική αρχή παρέλαβε από την προηγούμενη, εκτελέσθηκαν όλα και όχι μερικά όπως ο κ. Κουράκης ισχυρίζεται.

Μοναδικές εξαιρέσεις η κατασκευή του Ικάριου Γηπέδου και το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ της Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, για την μη υλοποίηση των οποίων η παρούσα δημοτική αρχή ουδεμία ευθύνη έχει. Και στα δυο αυτά έργα έχουμε δρομολογήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την υλοποίησή τους.

Το αν είναι σημαντικό ή όχι να εκτελείς τριάντα έργα σε δύο χρόνια και μάλιστα υπό καθεστώς πολιτικής αστάθειας,  capital controls και με υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία , θα το κρίνουν οι δημότες και όχι ο κ. Κουράκης. Ας μην ξεχνά πάντως τους περί «απραξίας της δημοτικής αρχής» ισχυρισμούς της παράταξής του.

Σε ό,τι αφορά τις απεντάξεις, όταν η δημοτική αρχή έχει σχεδόν ολοκληρώσει από ίδιους πόρους την ανάπλαση στα Κεράσια,  έργο το οποίο απεντάχθηκε επειδή  συμβασιοποιήθηκε δίχως να έχει εγκριθεί η διάθεση πίστωσής του και,  κυρίως,  όταν εκκρεμοδικεί η απένταξη τμήματος της Α΄ Φάσης του Πολιτιστικού ύψους περίπου 11.814.000 ευρώ, καλό θα ήταν ο κ. Κουράκης να δείχνει περισσότερη μετριοπάθεια. Ειδάλλως τα περί «πρόκλησης» που απευθύνει σε εμάς, θα έπρεπε να τα απευθύνει στον εαυτό του. “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook