Ημερίδα για τα νέα δεδομένα καταβολής των προνοιακών επιδομάτων από τους Δήμους πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2016, στη Λότζια με πρωτοβουλία του Δήμου Ηρακλείου και της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση του συνόλου των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου αναφορικά με το νομικό πλαίσιο, βάσει του οποίου ο κάθε Δήμος αναλαμβάνει να καταβάλλει τα προνοιακά επιδόματα στους δικαιούχους – μόνιμους κατοίκους του Δήμου του.  

Μάλιστα, μέχρι το τέλος του 2016 το σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου θα πρέπει να έχουν παραλάβει τα αρχεία από τον μητροπολιτικό Δήμο Ηρακλείου  αφού η  αρμοδιότητα που προβλέπει η νομοθεσία θα ισχύσει από 1/1/2017, με πρώτο 2μηνο καταβολή τους μήνες Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2016.

Στην σημερινή ημερίδα συμμετείχαν αιρετοί και υπηρεσιακά στελέχη από το σύνολο των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου που ενημερώθηκαν για τα νέα δεδομένα.

Όπως επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαρία Καναβάκη «πρόκειται για ένα κομβικό σημείο στην άσκηση της κοινωνικής πολιτικής αφού οι πολίτες θα μπορούν  πια να απευθύνονται στους Δήμους που κατοικούν χωρίς ταλαιπωρία. Παράλληλα η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου έχοντας εμπειρία ετών θα σταθεί υποστηρικτής και συνεργάτης όλων των Δήμων προκειμένου η μετάβαση στα νέα δεδομένα καταβολής των προνοιακών επιδομάτων να είναι ομαλή.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook