Επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου κ. Ευριπίδη Κουκιαδάκη απέστειλε ο τέως Νομάρχης Ηρακλείου Δημήτρης Σαρρής αναφορικά με το νέο διοικητήριο που ψάχνει η Περιφέρια Κρήτης για να στεγάσει όλες της τις υπηρεσίες.

Ο κ. Σαρρής στην επιστολή του αναφέρει πως ναι μεν είναι πολύ θετικό το γεγονός πως επιτέλους η Περιφέρεια προτείθεται να συγκεντρώσει τις υπηρεσίες της σε ένα κτίριο, ωστόσο τονίζει πως το κόστος αγοράς ενός τέτοιου κτιρίου ή οικοπέδου για την ανέγερση του κτιρίου θα είναι υπέρογκο, την στιγμή μάλιστα που το υπουργείο Γεωργίας έχει ήδη παραχωρήσει οικόπεδο 25 στεμμάτων για την ανέγερση διοικητηρίου στο Σκαλάνι.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Σαρρή:

“Αγαπητέ Ευριπίδη

Με  έκπληξη ,πληροφορήθηκα από τον τύπο, ότι <<ένα νέο Διοικητήριο ψάχνει η Περιφέρεια Κρήτης για να στεγάσει ,επί τέλους ,τις υπηρεσίες της  και το αμέσως επόμενο διάστημα ,φιλοδοξεί να βγάλει στον αέρα μειοδοτικό διαγωνισμό αναζητώντας ένα μεγάλο κτίριο .εντός ή εκτός της πόλης , για αγορά,το οποίο να πληρεί τις  προδιαγραφές ,για να δημιουργήσει εκεί το νέο διοικητήριο που θα στεγάσει τις πολλές υπηρεσίες της ,το δε κτίριο της πλατείας Ελευθερίας θα παραμείνει σαν στρατηγείο>>.

Αισθάνθηκα όντως ,δύο εκπλήξεις .

Μία ευχάριστη, αφού διαπίστωσα ότι ο σχεδιασμός της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου,2003-2006,που είχα την τιμή να προϊσταμαι, ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΌΡΕΣΑ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΏΣΩ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ  ΠΑΡΑΔΟΞΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΗΣ , ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΜΟΥ ,ΜΗ ΚΑΘΟΔΟΥ ΜΟΥ στις ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ του 2006. για την ανέγερση νέου Διοικητηρίου ,στο Ηράκλειο, για να στεγάσει τις εγκατεσπαρμένες, σε 32 διαφορετικά κτίρια , υπηρεσίες ,σύμφωνα με την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ, του οποίου και εσύ ήσουν διακεκριμένο μέλος, <<δικαιώνεται>> με καθυστέρηση 10 χρόνων.
Και μια δυσάρεστη ,όταν πληροφορήθηκα ότι υπάρχει πρόθεση …αγοράς νέου κτιρίου ,σε<< προσιτή>> ,όπως τονίζεται

στην ανακοίνωση, τιμή, όταν σας είναι  γνωστά τα παρακάτω:

1.Υπάρχει πλήρης βραβευμένη μελέτη ενός περικαλλούς Διοικητηρίου στο ΣΚΑΛΑΝΙ, σε οικόπεδο 25 στρεμμάτων ,παραχωρημένο για τον σκοπό αυτό ,από το Υπουργείο Γεωργίας  και ενώ όλα είναι έτοιμα για την κατασκευή του, σαν το ΣΙΣΥΦΟ , ξανακυλάμε την πέτρα από την αρχή.

2.Επειδή δε στο κόστος, ενός τέτοιου μεγάλου κτιρίου,  κύρια βαραίνει η τιμή της ΓΗΣ ,σημαίνει ότι αν εγκαταλειφθεί η θαυμάσια ,από όλες τις απόψεις λύση  του ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ ,ΘΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΤΕΡΆΣΤΙΑ ΖΗΜΊΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ.

-Θα επιβαρυνθούμε, αφενός  το κόστος ενός πανάκριβου οικοπέδου, αν μάλιστα είναι εντός της πόλης θα είναι απλησίαστο, εκτός των εξόδων κατασκευής του ,ενώ το έχουμε ΔΩΡΕΑΝ και αφετέρου ,επειδή το επίμαχο οικόπεδο έχει παραχωρηθεί, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ,το Υπουργείο Γεωργίας ,όπως αναφέρεται στην σύμβαση παραχώρησης θα το πάρει πίσω και θα το ΧΑΣΟΥΜΕ!….

Ποιος μπορεί να αναλάβει τέτοιο πολιτικό κόστος και μάλιστα σε περίοδο φτωχοποίησης  του λαού μας;…

 ΔΙΠΛΗ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ Η ΖΗΜΙΑ

Ενώ χονδρικά μόνο με το κόστος του οικοπέδου, που θα αναγκασθεί να αγοράσει η Περιφέρεια Κρήτης ,αν επιλεγεί η λύση της αγοράς ,θα κατασκευάσει, περίπου, το όλο έργο, στο ΣΚΑΛΑΝΙ…    

Φίλε Ευριπίδη

Είμαι στην διάθεση σου, έχω τον πλήρη φάκελο, να συνδράμω στην επιλογή της βέλτιστης λύσης, προς όφελος του κρητικού λαού που θα είναι ο τελικός αποδέκτης και ο αυστηρός  κριτής  της  αναγκαίας αναβάθμισης, με την ανέγερση ενός σύγχρονου Διοικητηρίου, των παρεχόμενων υπηρεσιών της Περιφέρειας Κρήτης  προς αυτόν.
                                                          

Φιλικά
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝ. ΣΑΡΡΗΣ”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook