Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι κ. Σπύρος Δανέλλης, αναφορικά με τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο Δήμο Χερσονήσου και στις υπόλοιπες περιοχές της Κρήτης εξαιτίας της πρόσφατης ραγδαίας χαλαζόπτωσης.

Στην ερώτησή του, ο βουλευτής Ηρακλείου επισημαίνει την αναγκαιότητα παρέμβασης των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου, καθώς τα πρωτοφανή αυτά για την Κρήτη καιρικά φαινόμενα φέρνουν σε απόγνωση τον αγροτικό τομέα αφού το μέγεθος της απώλειας του αγροτικού εισοδήματος αποτιμάται τεράστιο.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:  

“Σημαντικές ζημιές υπέστη ο αγροτικός τομέας του Δήμου Χερσονήσου εξαιτίας των έντονων και μεγάλης διάρκειας καιρικών φαινομένων που συνέβησαν την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016. Η ραγδαία χαλαζόπτωση και οι πλημμύρες κατέστρεψαν ολοκληρωτικά αγροτικές καλλιέργειες κυρίως στις περιοχές Μαλίων, Μοχού, Σταλίδας και στα χωριά της Λαγκάδας, σε καλλιέργειες ελαιοδέντρων, κηπευτικών και μπανάνας. Η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου σε στενή συνεργασία με το ειδικό κλιμάκιο γεωπόνων του ΕΛΓΑ Ηρακλείου πραγματοποίησε ήδη μια πρώτη αποτίμηση των ζημιών.

Δεδομένου ότι τα πρωτοφανή αυτά για την Κρήτη καιρικά φαινόμενα φέρνουν σε απόγνωση τον αγροτικό τομέα, εκτιμώντας το μέγεθος και την σπουδαιότητα της απώλειας του αγροτικού εισοδήματος.

Δεδομένου ότι κρίνεται επιτακτική και άμεση η αποζημίωση των πληγέντων καλλιεργητών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

⦁    Αν προτίθεται να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες βάσει των προβλεπόμενων διαδικασιών για την αποζημίωση των δικαιούχων παραγωγών και καλλιεργητών του Δήμου Χερσονήσου και των υπόλοιπων περιοχών της Κρήτης που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα;

Ο ερωτών βουλευτής
                              
Σπύρος Δανέλλης – Ηρακλείου “

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook