Μια πρωτοποριακή μουσική , χορευτική , δράση, με τίτλο «Πεδίον Ολισθηρόν» που πραγματικά αντανακλά όλη την ψυχική μα και σωματική ικανότητα του καθένα μας, θα παρουσιάσει την Πέμπτη 28 Ιουλίου,το χοροθέατρο ΔΑΓΙΠΟΛΗ, στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που οργανώνουν στην πλατεία Κοραή, το Μήλον της Έριδος, το La Brasserie και ο Νότος.

Η διαρκής πάλη με τον εαυτό μας και τους άλλους, με τα σκοτεινά, τα ανεξιχνίαστα, τα ολισθηρά μονοπάτια της ψυχής και του νου. Η αναζήτηση, η προσπάθεια να επανέλθουμε στο κέντρο μας, άλλοτε επιτυχημένη, άλλοτε όχι, οι απώλειες, οι αντοχές. Η αέναη πορεία μέσα στο πύρινο αλώνι.

Ένα παιχνίδι σύγκρουσης που καλεί τον θεατή να βγει απ’ την βολική θέση του απλού παρατηρητή και να δοκιμάσει τα όρια και τις αντοχές του.H ειδική ικανότητα ή η ειδική ανάγκη είναι παιδιά του ίδιου...ανώτερου θεού που ξέρει να προσπαθεί και να φτιάχνει μορφή τέχνης εξίσου ανώτερη και άξια.

Η ΔΑΓΙΠΟΛΗ είναι μια ομάδα σύγχρονου χορού που δημιουργήθηκε το Μάιο του 2004 στην Αθήνα, από τρία άτομα με κινητική αναπηρία, τον Γιώργο Χρηστάκη, την Ειρήνη Ζαχαρά και τον Χρήστο Κυπριώτη. Η διάθεση για εξερεύνηση των ορίων του ανθρώπινου σώματος και της ανθρώπινης φαντασίας όπως αυτά αναδεικνύονται μέσα από τον αυτοσχεδιασμό και μορφοποιούνται σ’ ένα μουσικοκινητικό δρώμενο, στάθηκε το έναυσμα για την σύσταση αυτού του χορευτικού σχήματος.

Η σύνθεση της ομάδας είναι πολύπλοκη: Οι συμμετέχοντες είναι και των δύο φύλων, διαφορετικών ηλικιών με κινητικές, ψυχοκοινωνικές και «μη εμφανείς» δυσκολίες που τις μετουσιώνουν σε τέχνη. Ένα μίγμα από σώματα, ιδεοπλέγματα, από μουσικές συναντήσεις, αλληλεπιδράσεις που ταξιδεύουν και δίνουν χρώμα στην ανθρώπινη υπόσταση.

Έχουν φτιάξει πολύ επιτυχημένες παραστάσεις όπως η παράσταση «Imitations» που παρουσιάστηκε στο θέατρο Ροές στο Γκάζι από 9/11/2009 έως και την επόμενη χρονιά.

Στο«Imitations» την πρωτότυπη μουσική και εκτέλεση υπογράφουν οι Κώστας Λειβαδάς (πιάνο) και Πάρις Περυσινάκης (λύρα).Επίσης έχουν συμμετάσχει σε πολύ σημαντικές εκδηλώσεις όπως αυτή που οργανώθηκε το Δεκέμβριο του 2007 στην Εύβοια με τον Σύλλογο «Άνθρωπος – Ελπίδα- Πολιτισμός» και ήταν αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.

Το τραγούδι ξεκινά και είναι δυνατό σαν το ..ολίσθημα, απαλό σαν την στροφή του χορευτή και όμορφο σαν την προσπάθεια:

Και περνά ξαφνικά απ’ το νου σα φωτιά που ξεπηδάει απ’ το κορμί, όλο εκείνο το ποτάμι που πίναμε, που μας έπινε, μας έσερνε, μας σκότωνε, μας εξουσίαζε.
Κάτι τεντώνεται στο νου μου. Κάτι άγριο σαν τρέλα και σαν αγάπη, οργιάζει στην ψυχή μου.

Τα μάτια μου βλέπουν βαθιά, πολύ βαθιά…..

Κι είναι όλα τα χρυσάνθεμα της ψυχής μου μεγάλα.

Τη χορογραφία υπογράφει ο Γιώργος Χρηστάκης και τη σκηνοθεσία ο Αντώνης Ρέλας.

Η παράσταση θα ξεκινήσει στις 21:00