Στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την διάρκεια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, συζητήθηκε η ερώτηση του Γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου προς το Υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων για την παράλληλη στήριξη στην ειδική αγωγή παιδιών με αυτισμό.

Κατά την ανάπτυξη της ερώτησής του αλλά και στην δευτερολογία του ο βουλευτής εγκάλεσε τον Υφυπουργό για τα προβλήματα στην εκπαίδευση που οφείλονται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει επικεντρώσει σε ποσοτικές μεταβολές και όχι ποιοτικές βελτιώσεις αφού μόνο στόχος φαίνεται να είναι η μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. 

«Οι όποιες αλλαγές έχουν γίνει στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και στην Ειδική Αγωγή, παρά τις βαρύγδουπες ανακοινώσεις αφορούν σε μείωση των ωρών διδασκαλίας του εβδομαδιαίου προγράμματος, , με φυσικό αποτέλεσμα την μείωση των αναγκών των εκπαιδευτικών.
Καταργήσατε  το αναμορφωμένο πρόγραμμα σε 1500 σχολεία πανελλαδικά που αντί 14.00 σταματούν στην 13.15 και έτσι λιγοστεύουν κατά 2 οι δάσκαλοι σε κάθε 12θέσιο. 

Καλά κε Υπουργέ, αν κλείσετε εντελώς ένα σχολείο δεν θα χρειάζονται καθόλου δάσκαλοι. Αυτή είναι η επιτυχία σας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε:

«Έρχομαι τώρα στα θέματα ειδικής αγωγής και πρέπει να τονίσω ότι πριν τις πολιτικές πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ τα άτομα και παιδιά με αναπηρία ήταν στα υπόγεια και σε κλειστά δωμάτια.

Η ειδική αγωγή θεσμοθετήθηκε και αναπτύχθηκε από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Όμως χρειάζεται συνεχής φροντίδα και εξέλιξη. Η επιστολή της μητέρας του εξάχρονου Μάριου είναι κραυγή αγωνίας από όλες τις μητέρες που αντιμετωπίζουν παρόμοιο θέμα.

Η παράλληλη στήριξη έχει θεσμοθετηθεί  εδώ και χρόνια και αυτό που χρειάζεται είναι να προσληφθούν οι αναγκαίοι εκπαιδευτικοί. Ούτε νομοθετική ρύθμιση χρειάζονται ούτε κάτι άλλο ΜΟΝΟ πολιτική βούληση.

Στην Κρήτη τα κενά είναι πάνω από 400, στο Ηράκλειο πάνω από 190 και κάλεσε τον Υπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες για την κάλυψη των κενών και να ενισχύσει άμεσα  την Ειδική Αγωγή. Δεν αρκεί να λέμε ιδρύσαμε τόσα τμήματα ένταξης, πρέπει να λειτουργήσουν και εκεί πρέπει να επικεντρωθείτε».

Ο κύριος Πελεγρίνης από την πλευρά του, αναγνώρισε το πρόβλημα, είπε πως συμμερίζεται την επιστολή της μητέρας, αποποιούμενος τις ευθύνες, αποδίδοντάς τις στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και τις προηγούμενες κυβερνήσεις.
Άξια αναφοράς, από τον λόγο του Υφυπουργού είναι η δέσμευσή του για προσλήψεις 1500 εκπαιδευτικών ως την Παρασκευή.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook