Στην τελική ευθεία βρίσκεται το 6ο τουρνουά, που διοργανώνει το Ρέθυμνο Cretan Kings στη μνήμη του Χανιώτη καλαθοσφαιριστή Πέτρου Οικονομάκη.

Η διοργάνωση ουσιαστικά ξεκινάει το Σάββατο (24/09, 12:30) με την πραγματοποίηση της συνέντευξη Τύπου, ενώ στο αγωνιστικό κομμάτι η αυλαία ανοίγει με το παιχνίδι Κολοσσός-ΠΑΟΚ.

Η ανακοίνωση του Ρεθύμνου

Όλα είναι έτοιμα για την επίσημη έναρξη του 6ου Τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» που ξεκινά το Σάββατο (24/9) στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη», με την συμμετοχή των ομάδων του ΠΑΟΚ, Κολοσσό Ρόδου, Απόλλωνα Πάτρας και Ρέθυμνο Cretan Kings. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Ρέθυμνο ΚΑΕ διοργανώνει το συγκεκριμένο τουρνουά στη μνήμη του καλοκάγαθου γίγαντα που τίμησε με την παρουσία του την ομάδα μας, Πέτρου Οικονομάκη.

Η επίσημη διοργάνωση ξεκινάει τo Σάββατο στις 12.30 με την πραγματοποίηση της συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Ρέθυμνο KAE (Ηγουμένου Γαβριήλ 103-105).

Η αυλαία του αγωνιστικού προγράμματος ανοίγει στις 17.00 την ίδια μέρα με την αναμέτρηση Κολοσσός H HOTELS – ΠΑΟΚ, ενώ η 1η μέρα θα ολοκληρωθεί με το ματς Ρέθυμνο Cretan Kings – Απόλλων Π. CARNA (19.15).

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και τελευταία μέρα της διοργάνωσης το πρώτο τζάμπολ θα πραγματοποιηθεί στις 16.15 με το παιχνίδι Κολοσσός H HOTELS – Απόλλων Π. CARNA. Στις 18.30 θα πέσει η αυλαία του τουρνουά με την διεξαγωγή της αναμέτρησης Ρέθυμνο Cretan Kings – ΠΑΟΚ.

Το πρόγραμμα του 6ου Τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης»
Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου
12.30 Συνέντευξη Τύπου
17.00 Κολοσσός H HOTELS – ΠΑΟΚ
19.15 Ρέθυμνο Cretan Kings – Απόλλων Π. CARNA
Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
16.15 Απόλλων Π. CARNA – Κολοσσός H HOTELS
18.30 Ρέθυμνο Cretan Kings – ΠΑΟΚ

ΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΗΣ
Ο Πέτρος Οικονομάκης γεννήθηκε το 1972 στα Χανιά, είχε ύψος 2.07μ. και σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Ε.Μ.Π. Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα τα έκανε το 1986 αγωνιζόμενος στον Κύδωνα Χανίων ως σέντερ. Το 1991 μετακόμισε στον Α.Ο. Αμπελοκήπων όπου γνώρισε την πρώτη του μεγάλη επιτυχία όταν με προπονητή τον Γιώργο Καλαφατάκη και συμπαίκτες το Τζαννή Σταυρακόπουλο, τον Γιώργο Φλώρο τον Παναγιώτη Παναγιωταράκο και τα άλλα παιδιά ανέβασαν τους Αμπελοκήπους από τις τοπικές κατηγορίες της ΕΣΚΑ στην Α1 της δεκαετίας του 90′. Το 1998 αγωνίστηκε στην Ολύμπια Λάρισας, το 1999 στον Δ.Α.Σ. Άνω Λιοσίων και το 2001 στο Παλαιό Φάληρο.

Τελευταίος του σταθμός ήταν το Ρέθυμνο, το οποίο τίμησε με την παρουσία του αγωνιζόμενος για τρία χρόνια (2003-2006) στην Α2 και Β’ Εθνική κατηγορία. Όλοι μιλούν για ένα καλοκάγαθο γίγαντα, ο οποίος έδινε και την ψυχή του σε όποια ομάδα και αν ήταν, με ότι καταπιανόταν.

Το 2006 σταμάτησε το μπάσκετ που τόσο αγαπούσε και αφοσιώθηκε στις επαγγελματικές υποχρεώσεις του με την ιδιότητα του πολιτικού μηχανικού. Δυστυχώς, στις 14 Ιουλίου 2008 βρέθηκε νεκρός, από ανακοπή καρδιάς, στο σπίτι του στα Χανιά, βυθίζοντας στη θλίψη όλο τον κόσμο του Ρεθύμνου αλλά και ολόκληρο το αθλητικό κοινό της Ελλάδας.

ΑΥΡΙΟ (20.00) Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»
Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο στις 20.00 στο «Σπίτι του Πολιτισμού» (Βερνάρδου 12- πλησίον Ωδείου) θα πραγματοποιηθεί η γιορτή του μπάσκετ που διοργανώνει η ΚΑΕ Ρέθυμνο Cretan Kings, με τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του μπασκετικού τμήματος αλλά και την παρουσίαση της ομάδας μας για την σεζόν 2016/17.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook