Ένας Γερμανός τουρίστας που παραθέριζε στη Κρήτη τις τελευταίες ημέρες έγινε αποδέκτης ενος φρικτού θεάματος αντικρίζοντας ενα σκύλο δεμένο σε ενα χωράφι, στα Δελιανά, με λίγη τροφή πεταμένη στο χώμα ενω ήταν δεμένος με μια πολύ κοντή αλυσίδα πάνω σε μια πέτρα. Ο Γερμανός κατήγγειλε το περιστατικό στην Φιλοζωική Χανίων στέλνοντας την παρακάτω επιστολή.

“Hello,
we had written with VW about a dog witch we had found near Deliana. The dog is fixed with a very short chain at a rock. The dog is in the entrance of the Deliana canyon on the left side 50 meters behind the parking place.
Kind regards “

“Γεια σας, έχουμε γράψει για ενα σκύλο που βρήκαμε κοντά στα Δελιανά.Ο σκύλος είναι δεμένος με μια πολύ κοντή αλυσίδα πάνω σε μια πέτρα.Το σκυλί είναι στην είσοδο του φαραγγιού στα Δελιανά στο αριστερό μέρος πενήντα μέτρα πριν το πάρκο”

Ο Φιλοζωικός Χανίων απο την πλευρά του, ζητά απο τον Διοικητή του Α.Τ. Κισάμου να αναλάβει δράση για αυτο το γεγονός και να βρει σε ποίον ανήκει ο σκύλος.

“Κύριε Διοικητά,

Λάβαμε πρόσφατα άλλη μια επιστολή Γερμανού επισκέπτη του νησιού μας , που δεν περιποιεί τιμή για τους Έλληνες, τους Ευρωπαίους Έλληνες.
Στο πουθενά ένα σκυλί δεμένο σε ένα βράχο , έρμαιο στις καιρικές συνθήκες, στην απέραντη μοναξιά.

Σας στέλνουμε και το e-mail  που λάβαμε και έχουμε όλα τα στοιχεία του τουρίστα .

Ζητάμε να ευρεθεί  το άτομο αυτό που έχει σε αυτή την αθλιότητα  το σκυλί και να του επιβληθούν χωρίς καθυστέρηση όλα τα νόμιμα , να μεταφέρει δε το σκυλί στην οικία του με όλες τις προϋποθέσεις , που προβλέπει ο νόμος

Εκφράζουμε το φόβο , ότι μπορεί να απομάκρυνε το σκυλί, καθότι μπορεί να αντελήφθη , ότι κάποιος του έβαζε τροφή και νερό , ο τουρίστας δηλαδή που ήλθε στην Κρήτη να περάσει τις πολύτιμες διακοπές του και αναγκάστηκε να πηγαίνει συχνά να φροντίζει αυτό το πλάσμα.

Γιατί στην πολιτισμένη Ευρώπη ούτε που διανοούνται τέτοιες καταστάσεις σαν αυτές που κατά κόρον βλέπουν στο πρώην λίκνο του πολιτισμού.

Ζητάμε επίσης να  του τονιστεί με κάθε τρόπο  να μην διανοηθεί να τοποθετήσει εκεί ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο πέραν αυτών , που επιτρέπονται απο τον νόμο , άλλη φορά σκυλί .
Αν δε πρέπει  για κάποιο λόγο κάποιο φόβητρο να υπάρχει στο σημειο εκείνο , ας δέσει τον εαυτό του στην κοτρώνα, που τώρα έχει το δύστυχο σκυλί .

Συναισθήματα ντροπής , οργής και αγανάκτησης για το κακό που  κάποιοι , και δυστυχώς είναι πάρα πολλοί , προκαλούν στην χώρα μας και στα ζώα .
Συνημμένα φωτογραφίες και χάρτης της τοποθεσίας σταλμένα απο τον επισκέπτη μας.

Αναμένοντας νέα σας σύντομα  σας ευχαριστούμε για την κατανόηση

Νατάσα Βυσσίνου Μπομπολάκη
Πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook