Στη σύλληψη ενός από τους μεγαλύτερους ίσως εμπόρους ναρκωτικών στην Κρήτη, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές του νησιού, μετά από μια πολύ καλά συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του 45χρονου “εγκέφαλου” κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών ουσιών όταν βρήκαν 3 κιλά κοκαΐνης θαμμένα σε χωράφι της οικογένειάς του στο δήμο Γόρτυνας.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. έσκαβαν για πάνω από τρεις ώρες στο χωράφι της οικογένειας μέχρι να εντοπίσουν την τεράστια ποσότητα κοκαΐνης.

Λειτουργούσε πολύ προσεκτικά και με …καλούς πελάτες

Στο πολύ οργανωμένο κόλπο που είχε στήσει ο 45χρονος, ο οποίος είχε διασυνδέσεις τόσο στην υπόλοιπη χώρα όσο και στο εξωτερικό, ενεργό ρόλο είχε ο 15χρονος γιος του, τον οποίο χρησιμοποιούσε σαν βαποράκι τους τελευταίους έξι μήνες

Ο 45χρονος πρόσεχε πάρα πολύ τις κινήσεις του. Σύμφωνα με την αστυνομία δεν είχε μεγάλο πελατολόγιο αλλά έδινε επιλεκτικά σε …καλούς πελάτες.

Συγκεκριμένα δεν πουλούσε κοκαΐνη ποτέ δεύτερη φορά στο ίδιο άτομο, ενώ επέλεγε “μεγάλους” πελάτες τους οποίους προμήθευε με ποσότητες άνω των 100 γραμμαρίων.

Έκρυβε τα ναρκωτικά σε κονσερβοκούτια

Απίστευτος ήταν και ο τρόπος που είχε βρει ο 45χρονος για να διανέμει τις ποσότητες ναρκωτικών χωρίς αυτές να γίνονται αντιληπτές.

Ο “εγκέφαλος” χρησιμοποιούσε κονσέρβες και άλλες συσκευασίες τροφίμων τα οποία άνοιγε από την κάτω πλευρά. Στη συνέχεια τοποθετούσε τα ναρκωτικά στο κάτω μερος του κουτιού το οποίο ξαναβίδωνε με τέτοιον τρόπο που δεν φαινόταν ότι ήταν ανοιγμένο.

Οι συλλήψεις

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί εκτός από τον 45χρονο, η σύζυγός του ο πατέρας του και ο 15χρονος γιός του.

Ο 45χρονος και ο ανήλικος γιος του συνελήφθησαν στο αεροδρόμιο Ηρακλείου. Μάλιστα ο 15χρονος πήγε στο αεροδρόμιο να πάρει τον πατέρα του που επέστρεφε στην Κρήτη και αρχικά συνελήφθη επειδή οδηγούσε χωρίς δίπλωμα. Λίγο μετά την αποβίβασή του από το αεροπλάνο συνελήφθη και ο 45χρονος.

Η σύζυγος συνελήφθη μέσα στο κομμωτήριο που διατηρεί στο Ηράκλειο.

Παλιός γνώριμος των αρχών

Οι αστυνομικοί γνώριζαν καλά τον 45χρονο τον οποίο είχαν συλλάβει και το 2012 για κατοχή 100 γραμμαρίων κοκαΐνης, μετά απο “άγρια” καταδίωξη. Μάλιστα τότε είχε συλληφθεί και η σύζυγός του καθώς η ποσότητα των ναρκωτικών βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο που επέβαινε το ζευγάρι μαζί με τα τρία ανήλικα παιδιά τους.

Ο 45χρονος είχε συλληφθεί και το 2010 στην Ιταλία για ένα κιλό κοκαΐνης.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι στο Ηράκλειο, τρεις (3) ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο (2) άνδρες ηλικίας 42 και 79 ετών, καθώς και 37χρονη γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα. 

Επιπλέον, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα δύο ημεδαπών ηλικίας 42 και 43 ετών και ενός ανήλικου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας και μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 42χρονος προμηθεύονταν ποσότητες κοκαΐνης από χώρα του εξωτερικού και στη συνέχεια, από κοινού με την 37χρονη, την διοχέτευαν στην αγορά του Ηρακλείου. 

Επίσης, από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, αφού επεξεργάζονταν την κοκαΐνη, την απέκρυπταν σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας ενώ για τη μεταφορά και διακίνηση των ναρκωτικών χρησιμοποιούσαν και το ανήλικο τέκνο τους.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (22-09-2016) το μεσημέρι από αστυνομικούς της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ο 42χρονος, ο οποίος είχε αφιχθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και η 37χρονη στο χώρο εργασίας της. 

Σε έρευνες που επακολούθησαν σε οικίες και λοιπούς χώρους που χρησιμοποιούσαν, καθώς και σε αγροτική περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    πέντε (5) αυτοσχέδιες συσκευασίες περιέχουσες συνολικά 3.224 γραμμάρια κοκαΐνης, 
•    το χρηματικό ποσό των 26.650 ευρώ, ως προερχόμενο από αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών,
•    δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
•    κυνηγετικό όπλο ιδιοκτησίας του 79χρονου και
•    κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, όπως προέκυψε η 37χρονη και ο 42χρονος είχαν προμηθεύσει με ποσότητα κοκαΐνης 42χρονο, ο οποίος συνελήφθη την 02.09.2016 για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών (σχετ. το από 03.09.2016 Δελτίο Τύπου), καθώς και τον 43χρονο, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Οι συλληφθέντες με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook