Ο Δήμος Αποκορώνου με την Κοινωφελή Επιχείρησή του σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλυβών ‘Μανώλης Ραυτόπουλος’, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών, το αθλητικό σωματείο «Τιτάν» Καλυβών και τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Χανίων «Άγιος Ιωάννης» πραγματοποιούν σήμερα Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 την 14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Εθελοντών Αιμοδοτών. Περισσότερα από 40 άτομα εθελοντές, όλων των ηλικιών , θα τρέξουν με την Φλόγα της Αγάπης τον Αποκόρωνα, με αφετηρία το δημαρχείο Βρυσών στις 18.00 και τελικο σταθμό την πλατεία των Καλυβών γύρω στις 19.30.

Η Φλόγα θα περάσει απο την παλαιά εθνική οδό (Βρύσες- Άγιοι Πάντες – Νέο Χωριό – Αρμένοι – Καλύβες) για να τερματίσει στην πλατεία των Καλυβών όπου και θα γίνει η τελετή της αφής της Φλόγας & το άναμμα του βωμού.
 
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Π.Ο.Σ.Ε.Α. στην προσπάθεια της να προσελκύσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει περισσότερους Εθελοντές Αιμοδότες έχει εντάξει στο θεσμικό της πλαίσιο από το 2002 και την Ιδέα της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, η οποία θεσμοθετήθηκε από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με σκοπό την διάδοση του Εθελοντικού Κινήματος.
 
Η Φλόγα της Αγάπης, όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, περνάει από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, μέσα από ένα κλίμα γιορτής, για να καταλήξει στο τέλος, στην πόλη όπου φιλοξενεί την Αμφικτιονία.

14η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία… γιατί η αιμοδοσία ειναι μια πράξη αγάπης προς τον συνάνθρωπο μας !

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook