Ο Δήμος Χανίων επιλέχτηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως σταθμός της εκστρατείας PICCOLINGO για την εκμάθηση ξένων γλωσσών και την προώθηση της διαπολιτισμικής αγωγής.

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού το Γραφείο Παιδείας του Δήμου θα πραγματοποιήσει εκδήλωση την Τετάρτη 27/07/2011 στις 6.00 το απόγευμα στον Κινηματογράφο του Δημοτικού Κήπου, στην οποία θα συμμετάσχουν οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί αρμοδιότητας Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., όσοι ανήκουν στην αρμοδιότητα της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Χανίων, ο Σύλλογος Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Χανίων και η Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής.

Στη διάρκειά της εκδήλωσης τα παιδιά θα πουν τραγούδια και νανουρίσματα, θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, θεατρικά δρώμενα, συνταγές παραδοσιακών φαγητών, κατασκευές και ζωγραφιές τους, ενώ η Σχολική Σύμβουλος θα μιλήσει για τη διαπολιτισμική αγωγή.

Ο Δήμος Χανίων ευχαριστεί ολόψυχα τους Παιδικούς Σταθμούς και τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής κα. Κασσωτάκη, για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Πρόκειται για μια πραγματική γιορτή, που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Σταθμών με μεράκι και αγάπη, η οποία είναι ανοιχτή για το κοινό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18:00-18:10 Χαιρετισμός του Δημάρχου Χανίων κ. Μανώλη Σκουλάκη
Χαιρετισμός της Αντιδημάρχου Χανίων κ. Χρυσούλας Χατζηδάκη
Χαιρετισμός του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

18:10-18:20 Ομιλία της Σχολικής Συμβούλου Προσχολικής Αγωγής κ. Πόπης Κασσωτάκη με θέμα: «Χανιά: τόπος συνάντησης ανθρώπων και ανάπτυξης γλωσσικών-πολιτισμικών επαφών από την πρώιμη παιδική ηλικία.»

18:20 – Παραδοσιακά νανουρίσματα-λακτίσματα σε διάφορες γλώσσες από τον Δ΄ Παιδικό Σταθμό Χανίων

– Παραδοσιακοί χοροί τεσσάρων χωρών από τον Ζ΄ Παιδικό Σταθμό Χανίων

– Θεατρικό δρώμενο από το Κέντρο Προσχολικής Αγωγής Ελευθερίου Βενιζέλου

– Χορευτικό (Γαϊτανάκι) από τον Γ΄ Παιδικό Σταθμό Σούδας

– Ποίημα σε διάφορες γλώσσες από τον Β΄ Παιδικό Σταθμό Χανίων

– Παραδοσιακά παιχνίδια από την Ελλάδα και άλλες χώρες από τον Ε΄ Παιδικό Σταθμό Χανίων

– Τα παιδιά του Α΄ Παιδικού Σταθμού Χανίων (Βρεφικά Τμήματα), των Α΄, Β΄ και Γ΄ Παιδικών Σταθμών Σούδας, του Παιδικού Σταθμού Περιβολίων και των Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Χανίων, θα παρουσιάσουν έκθεση με ατομικές και ομαδικές χειροτεχνικές εργασίες σχετικές με το θέμα της εκδήλωσης.

– Τα παιδιά του Β΄ Παιδικού Σταθμού Χανίων θα παρουσιάσουν ομαδική κατασκευή με οικολογικό περιεχόμενο (Το δάσος).

– Τα παιδιά των Γ΄ και ΣΤ΄ Παιδικών Σταθμών Χανίων θα γράψουν συνταγές παραδοσιακών φαγητών διαφόρων χωρών και οι γονείς τους θα τα παρασκευάσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook