Οι Κινέζοι, εκτός από εργατικοί, είναι και «γερά ποτήρια», αφού καταναλώνουν περισσότερο κόκκινο κρασί από οποιονδήποτε άλλο λαό

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, εκείνο όμως, που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι οι Κινέζοι πίνουν περισσότερο κόκκινο κρασί από οποιονδήποτε άλλο λαό ενώ η χώρα έχει περισσότερους αμπελώνες από την Γαλλία.

Έτσι, μετά από προσπάθειες για την παραγωγή του τέλειου κρασιού με αμπελώνες να φύονται στους καταπράσινους πρόποδες του οροπεδίου του Θιβέτ, κάτω από τον ήλιο στην έρημο Γκόμπι και στις βραχώδεις πλαγιές της επαρχίας Νινγκσιά, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, οι ευρηματικοί Κινέζοι σκέφθηκαν να στείλουν αμπέλια και στο διάστημα!

Το πρόβλημα στην παραγωγή κρασιού στην Κίνα εντοπίζεται σε δύο παράγοντες, στις χαμηλές θερμοκρασίες, που τον χειμώνα στην επαρχία Νινγκσιά αγγίζουν τους -25 βαθμούς Κελσίου και στην κακή ποιότητα του εδάφους. 

Έτσι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα DecanterChina.com, που ασχολείται με την βιομηχανία του κρασιού, όταν ο νεότερος διαστημικός σταθμός της Κίνας, ο Tiangong-2, εκτοξεύτηκε την περασμένη εβδομάδα, στο φορτίο του περιλαμβανόταν και μια επιλογή από αμπέλια των ποικιλιών Πινό νουάρ, Καμπερνέ σωβινιόν και Μερλό.

Στόχος των Κινέζων να βελτιώσουν την ποιότητα του κρασιού τους με την έκθεση στην διαστημική ακτινοβολία, η οποία αναμένουν ότι θα προκαλέσει γενετικές αλλαγές στα αμπέλια τους, που θα τα βοηθήσουν να αντιστέκονται στο κρύο, στην ξηρασία και στους ιούς. 

Μετά την επιστροφή τους στη Γη, τα δείγματα των αμπελιών που έχουν ταξιδέψει στο διάστημα, θα υποβληθούν σε δοκιμές και θα συγκριθούν με άλλα αμπέλια για να βρεθεί η πιο «κατάλληλη μετάλλαξη».

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook