Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ στο Ηράκλειο. Χιλιάδες Ηρακλειώτες μάς τίμησαν με την παρουσία τους τις δύο μέρες αυτής της μεγάλης πολιτικής και πολιτιστικής γιορτής. 

Όπως πάντα, σαν νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση και Νέο Αριστερό Ρεύμα για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση επιλέξαμε  το φεστιβάλ μας να εκφράζει μια διαφορετική πολιτική αντίληψη. Οι πολιτικές εκδηλώσεις ήταν ανοιχτές συζητήσεις και όχι μονόδρομες ομιλίες «κορυφαίων» στελεχών. Στα πλαίσια της προσπάθειας για τη δημιουργία του αντικαπιταλιστικού μετώπου που απαιτεί η εποχή μας, μέσα και από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ που συμμετέχουμε, έχουμε ανοίξει ευρή διάλογο με τα διάφορα ρεύματα της αριστεράς στην Ελλάδα και διεθνώς. Έτσι στα πάνελ μας συμμετείχαν, εκτός από μέλη μας, και αξιόλογοι αγωνιστές και αγωνίστριες από άλλα ρεύματα που ισότιμα πρόβαλλαν τις θέσεις του, με αποτέλεσμα πολύ ενδιαφέρουσες συζητήσεις και πλούσιο διάλογο. 

Αντίστοιχα, το πολιτιστικό πρόγραμμα επιλέχθηκε με βάση καλλιτέχνες που έχουν αναδειχτεί για την ποιότητά τους αλλά και την αξιοπρεπή στάση τους απέναντι στα μεγάλα ζητήματα του καιρού μας. Στο φεστιβάλ δείξαμε ότι, σε αντίθεση με το πολιτιστικό πρότυπο που προβάλλει το σύστημα και που βασίζεται σε προκατασκευασμένη «τέχνη», λάιφστάιλ και χυδαιότητα, η ποιότητα και η διασκέδαση συνυπάρχουν άψογα.
Αυτό όμως που κυρίως έδειξε η πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του φεστιβάλ, είναι ότι η γνήσια πολιτική έκφραση και η ποιοτική λαϊκή κουλτούρα αναπτύσονται μακριά από χορηγίες, ΕΣΠΑ,τηλεπερσόνες, συμφέροντα και κέρδη. Οι ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ήταν και θα είναι το φεστιβάλ της τσακισμένης από τα μνημόνια και την Ευρωπαϊκή Ένωση εργατικής νεολαίας, των εκατομμυρίων ανέργων, των εργαζόμενων και μισοεργαζόμενων  που μένουν μήνες απλήρωτοι μόνο για να πάρουν στο τέλος ένα μισθό πείνας, των γιατρών που ευσυνείδητα δουλεύουν 90ωρα με απλήρωτες υπερωρίες σε ένα τριτοκοσμικό ΕΣΥ, των δασκάλων, καθηγητών και των παιδιών που πασχίζουν να δημιουργήσουν και να επιβιώσουν στο απόλυτο άγχος ενός διαλυμένου εκπαιδευτικού συστήματος, είναι του λαού.

Η σημαντική επιτυχία του φεστιβάλ μάς δίνει μεγάλη δύναμη να συνεχίσουμε να παλεύουμε για όλο αυτό τον κόσμο, στον οποίο άλλωστε ανήκουμε και εμείς. Θέλουμε λοιπόν να ξαναευχαριστήσουμε όσους μας ενίσχυσαν για να βγάλουμε σε πέρας αυτό το δύσκολο έργο. Ειδικότερα θέλουμε να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τους δεκάδες φίλους που πέρασαν πολλές ώρες σε στησίματα, πόστα, που κάλυψαν χιλιόμετρα στους δρόμους για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα. Το φεστιβάλ, αφού πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, κλείνει τον κύκλο του στα Χανιά 30/09 με 01/10.

Το Ν.Α.Ρ. για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η ν.Κ.Α. και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα βρεθούμε στα σωματεία, τις εργατικές πρωτοβουλίες, τους φοιτητικούς συλλόγους, σε κάθε αγώνα που θα δώσει ο λαός ενάντια στα μνημόνια, την Ε.Ε, το μεγάλο κεφάλαιο και τα πολιτικά τσιράκια τους. Αγώνες δύσκολοι που όμως μπορούν να νικήσουν! Ραντεβού στους δρόμους του αγώνα!

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook