Δεν έχουν τέλος οι υποθέσεις παιδοφιλίας που συγκλονίζουν τον τελευταίο καιρό την ελληνική κοινή γνώμη, με πρωταγωνιστές, μάλιστα, πρόσωπα που κινούνται στον ευρύτερο φιλικό κύκλο της οικογένειας.

Μόλις τις προηγούμενες ημέρες, δύο ιστορίες αποπλάνησης ανήλικων κοριτσιών στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής είχαν ως θύτες άνδρες, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την φιλική σχέση με τους γονείς, εισέβαλλαν με ευκολία στο οικογενειακό περιβάλλον και προσέγγιζαν τα θύματα.

Στις αρχές της περασμένης εβδομάδας, μια τρομακτική υπόθεση αποκαλύφθηκε με την σύλληψη ενός 55χρονου στην Ανατολική Αττική ο οποίος κατηγορείται για βιασμό αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Συγκεκριμένα ο 55χρονος συνελήφθη, σε περιοχή της Ανατολικής Αττικής, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων, αφού, όπως έγινε γνωστό βίαζε επί… έξι χρόνια μια ανήλικη!

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 55χρονος την τελευταία εξαετία, ασελγούσε κατ’ επανάληψη σε βάρος του ανήλικου κοριτσιού, που είναι 13 ετών σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο δράστης ήταν πρόσωπο του φιλικού κύκλου της οικογένειας της ανήλικης, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή ο οποίος εξέδωσε ένταλμα, με το οποίο και συνελήφθη ο 55χρονος.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή.

Την ίδια στιγμή, αίσθηση προκάλεσε άλλη μια ιστορία αποπλάνησης, με θύτη αυτή τη φορά έναν 37χρονο, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού, αποπλάνηση παιδιού και κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση.

Από την έρευνα της αστυνομίας προέκυψε ότι ο 37χρονος, έκανε ασελγείς πράξεις σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως και ο 55χρονος, ανήκε στον φιλικό κύκλο της οικογένειας της ανήλικης.

Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, η οποία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή που εξέδωσε ένταλμα με το οποίο και συνελήφθη.

Ο 37χρονος, που είχε κατηγορηθεί και κατά το παρελθόν για παρόμοιο αδίκημα και του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε στον ανακριτή.

Τι να προσέχουν οι γονείς

Όπως τονίζει στο newpost, ο ψυχίατρος Δημήτρης Παπαδημητριάδης, η παιδοφιλία εκδηλώνεται με διάφορες πράξεις και συμπεριφορές, όπως η επίδειξη γεννητικών οργάνων σε παιδιά, η αυτοϊκανοποίηση παρουσία παιδιών, η ηδονική παρατήρηση γυμνών παιδιών, η επαφή και τριβή των γεννητικών οργάνων πάνω σε παιδιά, ή ακόμη περισσότερο επεμβατικές πράξεις όπως η στοματική, η πρωκτική και η κολπική διείσδυση.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημητριάδη, κατά κανόνα, οι παιδόφιλοι δεν χρησιμοποιούν βία στην επαφή τους με τα παιδιά, αλλά καταφεύγουν σε διάφορες μορφές ψυχικού χειρισμού και απευαισθητοποίησης.

Αυτό σημαίνει ότι είναι έμμεσα διεκδικητικοί και η επίθεσή τους είναι καμουφλαρισμένη. Αρχικά εμφανίζονται ως φιλικοί και υποστηρικτικοί, ή χρησιμοποιούν συναισθηματικό (ή και άλλο) εκβιασμό. Σε κάθε περίπτωση, η προσέγγισή τους είναι προοδευτική και στοχευμένη, κατεργασμένη βήμα προς βήμα για την εξασφάλιση της εμπιστοσύνης του παιδιού, αλλά συχνά και των κηδεμόνων του.

Όπως επίσης, τονίζει, ”οι παιδόφιλοι επιλέγουν οικογένειες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, στις οποίες ο πατέρας είναι ολότελα απών (πχ. μονογονεϊκές οικογένειες και παιδιά διαζευγμένων γονιών), ή απουσιάζει για μεγάλες περιόδους. Προσεγγίζουν ευάλωτα, ευαίσθητα παιδιά, που δείχνουν μελαγχολικά και χρειάζονται κατάδηλα συναισθηματική υποστήριξη. Επιδιώκουν να απασχολούνται σε εργασίες που τους φέρνουν κοντά σε παιδιά. Συνηθέστερα απαντώνται ως νηπιαγωγοί, προπονητές, baby-sitters, εθελοντές κατασκηνώσεων, προσκοπικών συλλόγων κ.α”

Η διεθνής επιστημονική και εγκληματολογική έρευνα στο αντικείμενο αποκαλύπτει διάφορα δεδομένα. Σε ορισμένες μελέτες 30 εως 80% των ανθρώπων που καταναλώνουν παιδική πορνογραφία και 75% εκείνων που έχουν απασχολήσει τις αρχές για λόγους διαδικτυακής παιδικής πορνογραφίας, φέρονται να έχουν κακοποιήσει τουλάχιστον ένα παιδί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook