Μετά την καυστική ανακοίνωση σχετικά με “γκάφα” όπως την χαρακτήρισαν οι ποδηΛάτρεις της δημοτικής αρχής οπού την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, προσέφεραν δωρεάν στάθμευση στα Ι.Χ που θα μπουν στην πόλη, αυτή την φορά εξαπολύουν νέα πυρά κατά του Δημάρχου ενω καλούν τον κόσμο για διαμαρτυρία μπροστά απο το Δημαρχείο στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 5:30

“Είμαστε οι ΠοδηΛάτρεις, όχι “κάποιοι που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία”, κε Δήμαρχε. Είμαστε μια συλλογικότητα και δραστηριοποιούμαστε 12 χρόνια στην πόλη μας. Εσείς προσωπικά είχατε έρθει προεκλογικά να μας “γνωρίσετε” στο παρκάκι στη Χονολουλού, θυμάστε; Και μετεκλογικά μας βρήκατε για να “συνδιοργανώσουμε…” και πρόπερσι και πέρυσι. Έχετε έρθει και σε μερικά….φεγγάρια. Κι ενώ γνωρίζετε και ποιοι είμαστε και πως να μας βρείτε, τώρα μας κατηγορείτε για ανωνυμία;;;!

Τι σας πείραξε; Η εικασία μας ότι “μάλλον δυσαρεστήθηκαν κάποιοι συνάδελφοί σας” μαγαζάτορες; Αποδείξεις δεν έχουμε, αλλά από ενδείξεις ότι πολλοί μαγαζάτορες έχουν το πάνω χέρι στα των δημόσιων χώρων, άλλο τίποτα. Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο γεμάτο τραπεζοκαθίσματα ήδη στενό και πλέον κατειλημμένο πεζοδρόμιο στην απέναντι γωνία από την είσοδο του … δημαρχείου! Ή απλά στα παρκαρισμένα ΙΧ έξω από το φαρμακείο σας – όπου έχει και στάση λεωφορείου!

Μην το παίρνετε προσωπικά. Δεν αφορά μόνον εσάς η πραγματικότητα της εξουσίας των καταστηματαρχών. Και οι προκάτοχοί σας ήταν μάλλον επίσης ανήμποροι (έστω) να τα βάλουν μαζί τους. Γι’ αυτό δεν φτούρησαν τα κολωνάκια που είχαν βάλει στην Παπανδρέου. Γι’ αυτό ο μοναδικός ποδηλατόδρομος που έφτιαξε ο Δήμος Χανίων είναι στην Πειραιώς: δεν έχει μαγαζιά!!

Εσείς όμως που είστε καταστηματάρχης και δήμαρχος θα έπρεπε και μόνο για λόγους ευθιξίας να φροντίζατε ώστε τουλάχιστον στους δρόμους έξω από το κατάστημα και έξω από το γραφείο σας να υπάρχει μια τάξη. Αν, “η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι αλλά και να φαίνεται τίμια”, πόσο μάλλον ο ίδιος ο Καίσαρας!

Οι λογομαχίες μας μπορούν να κρατήσουν για πολύ καιρό κύριε Δήμαρχε. Ουσία όμως υπάρχει στα έργα. Κάντε πραγματικότητα τις δικές σας εξαγγελίες περί του κυκλοφοριακού. Υιοθετήστε κάποια από τις ανέξοδες (αλλά πολιτικά ακριβές) προτάσεις μας ή βρείτε δικές σας προσωρινές λύσεις μέχρι να κάνετε πράξη τα μεγάλα έργα. Ο περιορισμός του χάους στους κεντρικούς δρόμους και τα πεζοδρόμια της πόλης είναι πολιτική απόφαση όλο δική σας.

Εμείς υποδεχτήκαμε την ανάληψη των καθηκόντων σας με ελπίδα, καλόπιστες προτάσεις και υπομονή. Αλλά κι αυτή έχει τα όριά της.
Αποδείξτε μας ότι έχουμε άδικο. Θα το δεχτούμε ασμένως.

Το κάλεσμά μας για τους ποδηλάτες, τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων, τους πεζούς, τους γονείς με καρότσια να διεκδικήσουμε περισσότερες ημέρες με λιγότερα ΙΧ, σε συγκέντρωση και σε ποδηλατοπορείες, καροτσοπορείες και πεζο-πορείες με σφυρίχτρες και διάφορα ευτράπελα, είναι μια εβδομάδα μετά: την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 5.30μμ μπροστά από το άντρο των φωστήρων, ήτοι από το δημαρχείο.  

Συλλογικότητα ΠοδηΛάτρεις”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook