Τελευταία ενημέρωση: 15:28

Το αναμενόμενο έγινε για τον 42χρονο "Εσκομπάρ" της Κρήτης και νωρίς το μεσημέρι κρίθηκε προφυλακιστέος τόσο αυτός οσο και η γυναίκα του αλλα και το παιδί του, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Ενώπιον των Ανακριτικών Αρχών του Ηρακλείου oδηγήθηκε σήμερα ο «Εσκομπάρ» της Κρήτης. Ο 42χρονος από το Λαράνι, που χαρακτηρίζεται από κύκλους της τοπικής ΕΛΑΣ ως ο μεγαλύτερος έμπορος κοκαΐνης που έχει απασχολήσει τις ελληνικές αστυνομικές αρχές και ο οποίος δεν δίστασε να βάλει στα κυκλώματα των ναρκωτικών ακόμα και τον ανήλικο γιο του.

"Είναι άρρωστος στο μυαλό - Εκβίαζε το παιδί"

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου δήλωσε πως ο εντολέας του είναι άρρωστος στο μυαλό σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που δεν δίσταζε να εκβιάζει και να απειλεί τον 15χρονο γιό του προκειμένου ο δεύτερος να τον βοηθά στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Μάλιστα ο 42χρονος, σύμφωνα πάντα με τα όσα υποστηρίζει ο δικηγόρος του, δεν άφηνε τον ανήλικο γιο του να βγαίνει από το σπίτι χωρίς να τον συνοδεύει ο ίδιος ή μητέρα του, η οποία δεχόταν επίσης απειλές για να συμμετέχει στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Το κατώφλι του Δικαστικού Μεγάρου πέρασε και η 37χρονη σύζυγός του, μαζί με τον ανήλικο γιο τους, οι οποίοι επίσης αντιμετωπίζουν διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών με την επιβαρυντική περίσταση.

Η 37χρονη ισχυρίζεται πως λόγω της ασταθούς ψυχικής κατάστασης του συζύγου της ήταν αναγκασμένμη να υπομένει όλη αυτή την κατάσταση καθώς ήθελε με ήρεμο τρόπο να πάρει τον ανήλικο μακριά από τον 42χρονο στα χέρια του οποίου, σύμφωνα με την απολογία της, το 15χρονο αγόρι κινδύνευε.

Πώς δρούσε ο 42χρονος

Πρόκειται για μία υπόθεση που προκαλεί έκπληξη ακόμα και στους ενστολους του Τμήματος Διωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, όχι μόνο για την ποσότητα, αλλά και για τον τρόπο που δρούσαν οι φερόμενοι ως δράστες, αλλά και για τον ρόλο του ανήλικου αγοριού, που σύμφωνα με την δικογραφία είχε ενεργό δράση στην διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης στην αγορά της Κρήτης

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι αστυνομικοί, Ο 42χρονος με την 37χρονης σύζυγο του και τον ανήλικο γιο τους, έκαναν χρυσές δουλειές τα τελευταία χρόνια. Ο τρόπος που δρούσε…; Καθαρά επαγγελματικός!

Το πελατολόγιο του ήταν μικρό, ωστόσο το χαρακτήριζε η.. ποιότητα, αφού φρόντιζε να επιλέγει πολύ προσεκτικά τους πελάτες τους, τους οποίους προμήθευε με ποσότητες άνω των 100 γραμμαρίων.

Και το κυριότερο; Δεν πουλούσε ποτέ κοκαΐνη 2η φορά στο ίδιο άτομο.. ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στις κινήσεις του και χρησιμοποιούσε με ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο ακόμα και τα κονσερβοκούτια προκειμένου να κρύβει τις ποσότητες κοκαΐνης που λάμβανε από χώρες του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, ο 42χρονος αφού έκοβε με επαγγελματικό τρόπο τις κονσέρβες ή τις  συσκευασίες τροφίμων τοποθετούσε τα ναρκωτικά στο κάτω μερος του κουτιού το οποίο ξαναβίδωνε με τέτοιον τρόπο που δεν φαινόταν ότι ήταν ανοιγμένο.

Μητέρα και γιος αναλάμβαναν συνήθως τον ρόλο του προπομπού προκειμένου να μην κινήσουν τις υποψίες των αστυνομικών, αν και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που  χρησιμοποιούσε, συσκευασίες με πατατάκια, όπου με έξυπνο τρόπο έκρυβε τα ναρκωτικά, τις οποίες στην συνέχεια έδινε στον ανήλικο γιο του προκειμένου φτάσουν στα χέρια των πελατών του.

Οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, χρειάστηκε να σκάβουν για περισσότερες από 10 ώρες το χωράφι του ζευγαριού, που βρίσκεται σε αγροτική περιοχή του χωριού Λαράνι, του Δημου Γορτύνας, προκειμένου να βρουν τα 3 κιλά κοκαίνης, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμενα, με τον δράστη να τοποθετεί ακόμα και ρύζι, στις συσκευασίες προκειμένου να προστατέψει τα ναρκωτικά από την υγρασία. Ποσότητα, η αξία της οποία ξεπερνά τις 350.000 ευρώ.

Η αστυνομική έρευνα αλλά και η σύλληψη του ζευγαριού έγινε στα πρότυπα του…. FBI !

Η συνεργασία των αστυνομικών υπηρεσιών που συμμετείχαν στις έρευνες αλλά και η μέθοδος που χρησιμοποίησαν έφεραν τα επιθυμητά αποτελέσματα και μάλιστα, οι αστυνομικοί του Ηρακλείου προχώρησαν στην σύλληψη του ζευγαριού, πρωτού μετακομίσει μόνιμα στην Ολλανδία, απ’ όπου και προμηθευόταν τις μεγάλες ποσότητες κοκαίνης.  

Πληροφορίες ήθελαν τον 42χρονο, αγρότη, μαζί με την σύζυγό του, η οποία έχει κομμωτήριο στο Ηράκλειο να ετοίμαζαν τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό.

Ο 42χρονος, είχε συλληφθεί κ στο παρελθόν για εμπόριο κοκαίνης. Συγκεκριμένα πριν 10 χρόνια οι Ιταλικές αρχες τον είχαν συλλάβει έχοντας στην κατοχή του 1 κιλό κοκαίνης, ενώ το 2012 οι αστυνομικοί του Ηρακλείου, τον συνέλαβαν με 100 γραμμάρια και έπειτα από άγρια καταδίωξη του οχήματός του μέσα στο οποίο επέβαιναν και τα 3 ανήλικα παιδιά του.

Στην ανακρίτρια και ο 39χρονος για τα 5000 δενδρύλλια

Το κατώφλι των Ανακριτικών Αρχών του Ηρακλείου, όμως, πέρασε και ο 39χρονος από το Αντισκάρι, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου, όπου βρέθηκαν τα 5000 δενδρύλλια ειδικής ποικιλίας, που σύμφωνα με τους αστυνομικούς,  θα απέδιδαν περισσότερους από 3 τόνους χασίς και λόγω ζήτησης που υπάρχει σε συνδυασμό με την έλλειψη «ντόπιου προϊόντος» τα κέρδη για τον.. χασισοκαλλιεργητή υπολογίζεται στα 6 εκατομμύρια ευρώ. 

Ο 39χρονος ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε τίποτα για την υπόθεση. Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισή του ο ιδιοκτήτης του θερμοκηπίου είχε νοικιάσει τον χώρο στον 22χρονο, όπως αποδεικνύουν τα συμβόλαια που έχουν στα χέρια τους και δεν γνώριζε τι καλλιεργούσε ο νεαρός άνδρας.

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι παρουσιάστηκε στην αστυνομία και ο 22 απο το Αντισκάρι ο οποίος ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία