Ο «ασκός του Αιόλου» άνοιξε στο Ρέθυμνο μετά τον πλειστηριασμό της κατοικίας ενός 73χρόνου συμπολίτη  απο τράπεζα, γεγονός, που σηματοδότησε και τις προθέσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων απέναντι σε εκατοντάδες οφειλέτες.

Χιλιάδες ακίνητα απειλούνται με την ίδια «τύχη», η αγωνία «χτυπά κόκκινο» και τα μέλη του Συνδέσμου Αλληλοϋποστήριξης Οφειλετών Ρεθύμνου βρίσκονται σε θέση μάχης με κάποια από αυτά να δηλώνουν «πως θα χυθεί αίμα» αν συνεχιστούν αυτές οι διαδικασίες και μείνουν χιλιάδες πολίτες στο δρόμο.

Ο 73χρονος αν και έλαβε «τελεσίγραφο» να αφήσει το σπίτι του έως την περασμένη Τετάρτη, η τράπεζα έως και χθες δεν είχε προβεί σε ενέργειες έξωσης του καθώς του πρότεινε να παραμείνει με ενοίκιο αλλά να αποποιηθεί κάθε δικαιώματος επί της ιδιοκτησίας.

Την ίδια ώρα τα μέλη του ΣΑΟΡ παρακολουθούν στενά το σπίτι με σκοπό να μην επιτρέψουν στελέχη ή απεσταλμένους της τράπεζας να εκδιώξουν τον 73χρονο ενώ την Τετάρτη προχώρησαν σε κατάληψη υποκαταστήματος τράπεζαςστο Ρέθυμνο δηλώνοντας ετοιμοπόλεμοι να συνεχίσουν δυναμικές κινητοποιήσεις για να μην επαναληφθεί αντίστοιχο φαινόμενο αφού εκατοντάδες ακίνητα Ρεθεμνιωτών επίκειται να βγουν σε πλειστηριασμό από τα πιστωτικά ιδρύματα στις επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα κατέθεσαν εγγράφως προς την τράπεζα αίτημα να μην προχωρήσει σε έξωση του 73χρονου καθώς η υγεία του είναι κλονισμένη ενώ παράλληλα κατατέθηκε αίτημα ανακοπής του πλειστηριασμού που θα εκδικαστεί στις 21 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΑΟΡ κ. Σήφη Σουχλάκη το δάνειο από την τράπεζα είχε ληφθεί από τον γιό του 73χρονου σε Ελβετικό Φράγκο και το συγκεκριμένο σπίτι δεν είχε τεθεί σε υποθήκη. Η τράπεζα ωστόσο λόγω των οφειλών του γιου προβαίνει σε πλειστηριασμό όλης της περιουσίας με την συγκεκριμένη κατοικία να την αγοράζει τελικά η ίδια αφού δεν βρέθηκε άλλος ενδιαφερόμενος.

Το Σωματείο Αλληλοβοήθειας Οφειλετών Ρεθύμνου κάνοντας λόγο για αδιάλλακτη στάση των τραπεζών και ανύπαρκτη στήριξη της κυβέρνησης καλεί όλους τους Ρεθυμνιώτες να συσπειρωθούν για να μην υπάρξουν άλλες απώλειες σπιτιών και οικογένειες άστεγες και καταδικάζει την απάνθρωπη κίνηση της τράπεζας, δηλώνοντας ότι θα προβεί σε περαιτέρω δράσεις για να αποτρέψει το γεγονός της κατάσχεσης της κατοικίας του 73χρονου αλλά και κάθε άλλου συμπολίτη μας.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας ο Πρόεδρος του ΣΑΟΡ κ. Σήφης Σουχλάκης δήλωσε ότι «η υπόθεση του 73χρονου καταδεικνύει πόσο αναγκαίος είναι ο αγώνας όλων μας. Αν δεν ήμασταν έξω από τα δικαστήρια κάθε Τετάρτη θα είχαν χαθεί εκατοντάδες σπίτια και θα ήταν χιλιάδες οι άστεγοι σε ολόκληρο το νομό. Καλούμε όλους τους πολίτες να ενεργοποιηθούν και να μην επιτρέψουν να γίνουμε πρόσφυγες μέσα στην πόλη μας.»

rethemnosnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook