Ξεκίνησε στο Δήμο Πλατανιά, χθες Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου  για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Φεστιβάλ “Γη-Τουρισμός -Πολιτισμός”.
Φέτος το Φεστιβάλ αποκτάει μια βιωματική διάσταση ,κάνοντας τους επισκέπτες μέρος των δρώμενων. Κατά την διάρκεια της πρώτης μέρας οι μετέχοντες φιλοξενούμενοι μας είχαν την  ευκαιρία το πρωί να επισκεφτούν ένα αμπελώνα της περιοχής και να τρυγήσουν  οι ίδιοι τα σταφύλια .Ο ενθουσιασμός από την συμμετοχή  τους ήταν έκδηλος.

Το απόγευμα της ίδιας  ημέρας όπου έγινε  η έναρξη του Φεστιβάλ  στην πλατεία του Πλατανιά,   είχε στηθεί πατητήρι, ρακοκάζανο υπήρχε κέρασμα με προϊόντα προερχόμενα από το σταφύλι, όπως μουσταλευριά, κρασί, “κουταλίτες” , τσικουδιά  και ένα παραδοσιακό κρητικό καφενείο  με κεράσματα. Τοπική μουσική από μουσικό συγκρότημα ξεσήκωσε τους παρευρισκόμενους επισκέπτες που χόρεψαν στο δρόμο δημιουργώντας μια πολύ μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα.

Σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου το Φεστιβάλ συνεχίζεται στο χώρο του εμπορικού κέντρου ΟΛΕΑ στον Πλατανιά, όπου θα γίνει παραδοσιακή απόσταξη τσικουδιάς και  θα παρασχεθεί κέρασμα για τους  επισκέπτες , η Είσοδος είναι Ελεύθερη .


 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook