Η Ηράκλεια Πρωτοβουλία συνεχίζοντας τον κύκλο των συζητήσεων με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης, στα πλαίσια του διαλόγου και της ανταλλαγής απόψεων για τα δημοτικά ζητήματα, προσκάλεσε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής, τη δημοτική παράταξη του Δήμου Ηρακλείου «Ανατροπή και Πορεία στο Μέλλον». Στη συνάντηση αυτή παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της παράταξης κ. Τάσος Ηλιαδάκης, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γιώργος Βουρεξάκης και Βασίλης Σπιθούρης.

Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, καθώς όπως διαπιστώθηκε από την εξέλιξη της κουβέντας, η ιδεολογική ταυτότητα της μιας παράταξης έρχεται πολύ κοντά σε αυτήν της άλλης.

Σημαντικό μέρος της συζήτησης καλύφθηκε γύρω από την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, για τις αγροτικές εκτάσεις που εισήλθαν στο Δήμο με την συνένωση που επέβαλε ο «Καλλικράτης». Η διαπίστωση του κ. Ηλιαδάκη ήταν πως η Δημοτική Αρχή έμεινε απροετοίμαστη για τις επιπλέον υποχρεώσεις (οικονομικές και λειτουργικές) που θα αναλάμβανε, με αποτέλεσμα σήμερα αρκετές από τις νέες τοπικές-αγροτικές ενότητες να εμφανίζουν δυσκολία στην οικονομική τους ανάπτυξη, αλλά και σε σοβαρά αγροτικά ζητήματα (όπως η μη καταπολέμηση του δάκου της ελιάς).

Πρότεινε πως μια πιθανή λύση θα ήταν να υπάρχουν σε κάθε αγροτική ενότητα, βιοτεχνικές περιοχές που θα παράγουν, οργανωμένα, προϊόντα τα οποία ευδοκιμούν συγκεκριμένα σε κάθε περιοχή. Ο πρόεδρος της Ηράκλειας Πρωτοβουλίας κ. Κώστας Βαρβεράκης σημείωσε την προγραμματική θέση της παράταξης, πως εκτός από Αντιδημαρχία για τα αγροτικά ζητήματα, είναι ανάγκη να δημιουργηθεί αγροτικό γραφείο, το οποίο θα έχει υπό την εποπτεία του όλα τα λειτουργικά αγροτικά θέματα, τα οποία δύσκολα μπορούν να αντιμετωπιστούν κεντρικά από τον δήμο.

Ακόμη οι δυο παρατάξεις αντάλλαξαν απόψεις γι αυτό καθαυτό το πρόγραμμα «Καλλικράτης». Ο κ. Ηλιαδάκης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι, εξέφρασαν την ανησυχία τους για την εξέλιξη του προγράμματος, διότι η εφαρμογή του μέσα σε ένα εξαιρετικά επιβαρυμένο κλίμα, λόγω της οικονομικής κρίσης και της σκληρής εφαρμοζόμενης πολιτικής, δεν επιτρέπει στην κεντρική διοίκηση να χρηματοδοτήσει σωστά τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Από την πλευρά της η Η.Π. δεν έκρυψε την ανησυχία της για την μείωση της κεντρικής χρηματοδότησης, προσθέτοντας παράλληλα την χωροταξική της πρόταση για τον Δήμο Ηρακλείου όπως διατυπώθηκε πριν τις τελικές αποφάσεις, περί Μητροπολιτικού Δήμου με τους πρώην Δήμους Γαζίου και Νέας Αλικαρνασσού.

Στη συζήτηση θίχτηκαν κι άλλα ζητήματα, όπως η καθαριότητα, η ύδρευση και τα οικονομικά του Δήμου Ηρακλείου. Επιπλέον ο κ. Μανόλης Βασιλάκης, ενημέρωσε τα μέλη των δυο παρατάξεων για τις εξελίξεις στο κυκλοφορικό και τις τελικές αποφάσεις της επιτροπής κυκλοφορίας του Δήμου.

Τέλος τονίστηκε πως τέτοιου είδους συναντήσεις δεν πρέπει να μένουν μόνο στο τυπικό κομμάτι, αλλά πρέπει να γίνουν πιο ουσιαστικές και πιο τακτικές, με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών της πόλης και των πολιτών της, κάτω από ένα κοινό πλαίσιο αιτημάτων και προτάσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook