“Όλοι στην κινητοποίηση στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη συναδέλφου, Τετάρτη 28/9, 11πμ” αναφέρει η σχετική ανακοίνωση απο το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Ηρακλείου. 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση “αύριο, Τετάρτη 28/9 στην Περιφερειακή Διεύθυνση, θα συζητηθεί από τον Περιφερειακό Διευθυντή και υπηρεσιακά στελέχη εκπαίδευσης η απόλυση συναδέλφου αναπληρωτή από το Ευρωπαϊκό Σχολείο Ηρακλείου, για συνδικαλιστικούς λόγους, ένα κρούσμα αυταρχισμού που αποτελεί δείγμα γραφής του Υπουργείου και της Περιφερειακής Διεύθυνσης για το πώς θα πάει η νέα σχολική χρονιά.
Μετά την κινητοποίηση της περασμένης Παρασκευής, που κάλεσε το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, και στην οποία ανταποκρίθηκαν πλήθος εργατικών σωματείων, κατατέθηκαν ψηφίσματα υπέρ της επαναπρόσληψης του συναδέλφου από: την πλειοψηφία του Συλλόγου Διδασκόντων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του ΣΕΠ, το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», το Σωματείο Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη», το Σύλλογο Ερευνητών/τριών και Εργαζομένων στην Έρευνα, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηρακλείου, ενώ η ΕΛΜΕ Ηρακλείου ζητά την επανεξέταση του ζητήματος.
Καλούμε σωματεία, συνάδελφους εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους από άλλους κλάδους να συμμετάσχουν στην αυριανή κινητοποίηση. Να ορθώσουμε αποφασιστικά το ανάστημά μας απέναντι στην κυβέρνηση και τα όργανά της στη δίωξη της συνδικαλιστικής δράσης, ειδικά σε μια περίοδο που ετοιμάζεται από την κυβέρνηση και τους εταίρους της το ξήλωμα εργασιακών-συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. 

-Καταγγέλλουμε τη συνδικαλιστική δίωξη του συναδέλφου από την ΠΔΕ και τον Περιφερειακό Διευθυντή.
-Απαιτούμε να διορθωθεί η αδικία, να επαναπροσληφθεί ο συνάδελφος με την άμεση ένταξή του στον πίνακα «Μαθηματικοί ΔΕ (φυσικοί ομιλητές)», να μοριοδοτηθεί αντικειμενικά για τον πίνακα «Φυσικοί ΔΕ (φυσικοί ομιλητές)», να επανακαταρτιστούν οι πίνακες στο ορθό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook