Κινητοποίηση των συλλόγων των Πανεπιστημίων με αιτήματα την χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, την επιστροφή των περικοπών των μισθών και την εξασφάλιση αξιοπρεπούς συνταξιοδότησης.

Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση του Συλλόγου καθηγητών Παν επιστημίου Κρήτης στην οποία αναφέρονται τα εξής:

“Πριν 21 μήνες η απόφαση του ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές του 2012 στις αποδοχές των Καθηγητών Πανεπιστημίου και υποχρέωσε την πολιτεία να τις επαναφέρει στα επίπεδα του 2012. Η Κυβέρνηση εξακολουθεί να αγνοεί το Σύνταγμα μη εφαρμόζοντας την ως έχει υποχρέωση.
Ταυτόχρονα λαμβάνονται επιπλέον μέτρα σχετικά με την συνταξιοδότηση των Πανεπιστημιακών όπου διαφαίνεται ότι η κύρια σύνταξη για ένα μέλος ΔΕΠ με 35 έτη υπηρεσίας αναμένεται να μειωθεί κατά 26-30%.
Επιπλέον συνεχίζεται η υποχρηματοδότηση των Πανεπιστημίων σε επίπεδα όπου το σύνολο της οικονομικής ενίσχυσης των Πανεπιστημίων δεν επαρκεί για την κάλυψη των ανελαστικών τους δαπανών.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ, κάλεσε όλους τους Καθηγητές Πανεπιστημίου, σε παράσταση στο Υπουργείο Οικονομικών την Τετάρτη 28/9/2016 και όπου θα απαιτήσει να συναντηθεί με τον Υπουργό με κύρια αιτήματα:    

1. την αποκατάσταση της χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων
2. την άμεση εφαρμογή της απόφασης 4741/2014 του ΣτΕ για την αντισυνταγματικότητα των περικοπών των αποδοχών των πανεπιστημιακών καθηγητών και για αποκατάσταση των αποδοχών στο επίπεδο του 2012 από 30/12/2014 και
3. την απόδοση αξιοπρεπών συντάξεων στους Καθηγητές Πανεπιστημίου που αφυπηρετούν
    Παράλληλα πρότεινε να πραγματοποιηθεί παράσταση στα γραφεία των Περιφερειαρχών και Υπουργείων στις έδρες των Πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Καθηγητών Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο αποφάσισε:

1.    Να ενημερώσει την περιφέρεια Κρήτης για τα συγκεκριμένα αιτήματα, 
2.    Να συνεχίσει τη δράση της για την διεκδίκηση των ποσών που περικόπηκαν από τις αποδοχές των Πανεπιστημιακών με βάση τις διαδικασίες δικαστικής αγωγής.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook