Χαμηλό βαρομετρικό επικράτησε στο ΧΑ, καθώς μια αναμενόμενη πρόσκαιρη διόρθωση εξελίχθηκε σε μεγάλη πτώση, που σπέρνει αμφιβολίες όσον αφορά τις βραχυχρόνιες προοπτικές της αγοράς και την επάνοδο της σε τροχιά ανάκαμψης.

Ο προβληματισμός ενισχύεται λόγω και της αρνητικής εικόνας που διαμορφώνεται στα διεθνή χρηματιστήρια, λόγω του γνωστού προβλήματος με το όριο δανεισμού του αμερικανικού Δημοσίου.

Η διόρθωση που ξεκίνησε χθες με κατοχύρωση βραχυχρόνιων κερδών, επιταχύνθηκε σήμερα, επιδεινώνοντας την τεχνική εικόνα της αγοράς. Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν στα χαμηλά ημέρα, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 6%.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές, οι επενδυτές ανησυχούν για το κόστος το οποίο θα αναλάβουν οι ελληνικές τράπεζες με τη συμμετοχή τους στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.

O Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 1.233,22 μονάδες σημειώνοντας πτώση -2,82%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 75,38 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση -3,79%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε κατά -1,41% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση -2,39%.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook