Η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ καλεί τους μαζικούς φορείς, τα σωματεία, τους εργαζόμενους, την Πέμπτη 29/9 11πμ, στη Λαϊκή κινητοποίηση στη ΔΕΗ στο Τσαλικάκι.

Aναλυτικά στην ανακοίνωση του ΠΑΜΕ αναφέρεται:

“Στους εκβιασμούς για τα χαράτσια και τα “κόκκινα” στεγαστικά δάνεια των χρεωμένων λαϊκών νοικοκυριών προστίθενται και αυτοί για τα χρέη προς τη ΔΕΗ. Όλο αυτό το διάστημα, με απόφαση της Διοίκησης της ΔΕΗ, δίνονται μαζικά εντολές διακοπής ρεύματος σε λαϊκά σπίτια πανελλαδικά και σε ολόκληρο το Νομό Ηρακλείου.

Με βάση στοιχεία που δίνονται στον Τύπο, 2,7 δις είναι τα χρέη πανελλαδικά, περίπου 80 εκ για το Νομό Ηρακλείου. Οι ευθύνες της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων είναι μεγάλες τη στιγμή που αντιμετωπίζει το ρεύμα, όπως κάθε κοινωνικό αγαθό, ως πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ μόνο στα χρόνια της κρίσης το τιμολόγιο τη ΔΕΗ έχει αυξηθεί κατά 80%.

Έτσι και παρά τις διακηρύξεις της Διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για τον «ευνοϊκό» διακανονισμό των οφειλών σε 36 δόσεις κλπ, η πραγματικότητα είναι άλλη:

εξαιρούνται από αυτόν εκατοντάδες ή/και χιλιάδες περιπτώσεις λαϊκών οικογενειών που με την παρέμβαση των λαϊκών επιτροπών και των ταξικών σωματείων αποτράπηκε η διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής !

όσοι δεν έχουν χρήματα να ενταχτούν στη ρύθμιση και τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα ως τις 30/9, τότε είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 30% της οφειλής εφάπαξ και το υπόλοιπο σε 8 δόσεις, δηλαδή καταδικάζονται να μείνουν για πάντα χωρίς ρεύμα !

όσοι επιδιώξουν να μπουν σε ρύθμιση μετά τον Οκτώβρη απλά θα διαπιστώσουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν ξανά χωρίς ρεύμα, με τους όρους που τους περιμένουν !

ενώ όσοι ενταχτούν στη ρύθμιση ως τις 30/9, ήδη ζουν με την αγωνία της πρώτης δόσης που θα έρθει μαζί με τον πρώτο λογαριασμό !

Και όλα αυτά τη στιγμή που η λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος και η επίθεση στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα δεν έχει τέλος. Κι ενώ η εργατική – λαϊκή οικογένεια ματώνει καθημερινά, το κεφάλαιο απολαμβάνει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, παίρνει ζεστό χρήμα από τον αναπτυξιακό νόμο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Η καπιταλιστική εργοδοσία επιδοτείται με εκατομμύρια, της χαρίζονται χρέη εκατομμυρίων που είναι το δικό μας αίμα, είναι οι τεράστιες απώλειες που είχαμε στο εισόδημά μας τα προηγούμενα χρόνια, ενώ το ταμείο ανεργίας η κυβέρνηση το μετατρέπει σε νέα επιδότηση των μεγάλο-επιχειρηματιών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, διάφοροι καλοθελητές παρουσιάζουν το νομό Ηρακλείου σαν ένα από τους πλούσιους εισοδηματικά νομούς που δεν δικαιολογούνται τα τόσα χρέη στη ΔΕΗ. Σε αυτή την συμπαιγνία, ρόλο λαγού και σαν εκπρόσωπος της Διοίκησης της ΔΕΗ, εμφανίζεται η κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και του ΕΚΗ.

Εμείς οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες και επαγγελματίες δεν είμαστε «μπαταξήδες», όπως θέλουν κάποιοι να μας παρουσιάζουν. Είμαστε αυτοί που τα παράγουμε όλα με τον ιδρώτα μας και τα χρόνια της κρίσης το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του μας καταδικάζουν στη φτώχεια και το σκοτάδι. Ως εδώ!

Συλλογικά και οργανωμένα μέσα από τα σωματεία μας, τους συλλόγους και τις λαϊκές επιτροπές να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, να διεκδικήσουμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας. Να ξεμπερδέψουμε με τους εκπροσώπους της αντιλαϊκής πολιτικής και των συμφερόντων της εργοδοσίας μέσα στα σωματεία και τους συλλόγους μας. Να μπουν μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

Να απαιτήσουμε ΑΜΕΣΑ:

Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά σπίτια. Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους φτωχούς αγρότες και αυταπασχολούμενους επαγγελματίες.
Επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν
Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.. Να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να αυξηθούν οι δόσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.
Να διαγραφεί το χρέος από τα τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.
Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια.

Παράλληλα να διεκδικήσουμε:

Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα – ξεχασμένα.
Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας και επιδότηση για όλο το διάστημα της ανεργίας.
Να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων.
Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, 11πμ ΣΤΗ

ΛΑΪΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΔΕΗ ΣΤΟ ΤΣΑΛΙΚΑΚΙ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook