Με την ελπίδα της κατάκτησης μεταλλίων, αναχωρεί την Τρίτη (26/7) το βράδυ από τα Χανιά με τελικό προορισμό την Ουγγαρία, ο Αντώνης Τσουρουνάκης, λαμβάνοντας μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών-γυναικών. Ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων θα αγωνιστεί στα 200 και τα 400 μέτρα επιφάνειας αλλά και στις σκυταλοδρομίες 4x100 και 4x200 του ίδιου αγωνίσματος που πρόκειται να λάβει μέρος η εθνική μας ομάδα.

Ο Τσουρουνάκης βρίσκεται σ’ εξαιρετική κατάσταση και δηλώνει ότι έχει προετοιμαστεί κατάλληλα προκειμένου να μπορέσει να ξεχωρίσει σε αυτή τη διοργάνωση, το επίπεδο της οποίας αναμένεται να είναι πολύ υψηλό. «Πρόκειται για μία διοργάνωση πολύ μεγάλου επιπέδου. Ο ανταγωνισμός έχει ανέβει πάρα πολύ. Εγώ από την πλευρά μου προσπαθώ όλο το χρόνο για κάτι καλό. Ας ελπίσουμε να βγει εκείνη τη στιγμή για να ‘μαστε ευχαριστημένοι όλοι. Είμαι προετοιμασμένος να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό κι ό,τι βγει», δηλώνει χαρακτηριστικά ο αθλητής του Ν.Ο.Χ. που θα έχει την ευκαιρία να λάβει για τρίτη φορά μέρος σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Προσδοκίες για τις όσο το δυνατόν ταχύτερες κούρσες, έχει και ο προπονητής του στον Ν.Ο. Χανίων, Ηλίας Καλαμαρίδης, ο οποίος επεδίωξε το προηγούμενο διάστημα να προετοιμάσει τον Τσουρουνάκη όσο το δυνατόν καλύτερα. «Ο Αντώνης είχε μία δύσκολη χρονιά φέτος. Έκανε προετοιμασία στη Θεσσαλονίκη με τον ομοσπονδιακό προπονητή, με τον οποίο έχουμε μια άριστη σχέση και συνεργασία. Τον τελευταίο μήνα είχε έρθει για την τελική του προετοιμασία στα Χανιά και η προπόνηση που έκανε θα τον βοηθήσει να έχει μια αντίστοιχη παρουσία με τις υπόλοιπες χρονιές, δηλαδή να είναι μέσα στα μετάλλια», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Καλαμαρίδης.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες η Στέλλα και η Κωνσταντίνα Καλογεροπούλου, παίρνοντας μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διεξήχθη και αυτό στην Ουγγαρία, κατέκτησαν 5 συνολικά μετάλλια, εκπροσωπώντας τον Ν.Ο. Χανίων στη διοργάνωση με τον καλύτερο τρόπο.