Με στόχο να ανταγωνιστεί την παντοκρατορία της Disney ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα εγκαινίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο το δεύτερο θεματικό πάρκο του στη χώρα.

Επιθυμία του Wang Jianlin, επικεφαλής του ομίλου Dalian Wanda, όπως ο ίδιος έχει πει στους δημοσιογράφους είναι η Disney «να μην μπορεί πια να βγάζει λεφτά στον τομέα αυτό, στην Κίνα, τα επόμενα δέκα με είκοσι χρόνια».

Το νέο πάρκο βρίσκεται στη Hefei της ανατολικής Κίνας και η κατασκευή του κόστισε περίπου 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το πρώτο τμήμα του, που άνοιξε το Σάββατο, περιλαμβάνει ξενοδοχειακό συγκρότημα, κινηματογραφικές αίθουσες και εμπορικό κέντρο. Με έκταση 1,6 τετραγωνικών χιλιομέτρων, σύμφωνα με τη Daily Mail, το πάρκο διαθέτει δύο ξενοδοχεία έξι και πέντε αστέρων και άλλα καταλύματα παρέχοντας συνολικά 3.500 δωμάτια.

Ο Wang Jianlin φιλοδοξεί το πάρκο να προσελκύει ετησίως 100.000 τουρίστες. Η τοποθεσία του είναι σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από το Shanghai Disney Resort για να μπορεί να το ανταγωνιστεί.

Το εισιτήριο κοστίζει 218 γουαν το άτομο ή 308 η οικογένεια, δηλαδή περίπου 29 και 41 ευρώ αντίστοιχα.

Ο Wang, τον οποίο το Forbes αποτιμά στα περίπου 27 δισεκατομμύρια ευρώ, έχει στόχο να ανοίξει ακόμα έξι θεματικά πάρκα στα επόμενα τρία χρόνια και συνολικά 15 στην Κίνα έως το 2020.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook