Ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων διατήρησε την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 20 σχεδόν χρόνια, διοργανώνοντας με μεγάλη επιτυχία τον μαραθώνιο κολύμβησης που ξεκίνησε στις 11 το πρωί της Δευτέρας (25/7) και ολοκληρώθηκε 24 ώρες αργότερα στο κολυμβητήριο Χανίων! Πρόκειται για μία συμβολική προσπάθεια που πραγματοποιούν κάθε 2 χρόνια τα αγωνιστικά και προαγωνιστικά τμήματα κολύμβησης, γιορτάζοντας έτσι το ρίξιμο της αυλαίας των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων.

Συγκεκριμένα οι αθλητές, οι αθλήτριες αλλά και οι προπονητές των τμημάτων κάλυψαν μέσα σε ένα 24ωρο, κολυμπώντας μάλιστα και τις «δύσκολες» βραδινές ώρες, την τεράστια απόσταση των 120 χιλιομέτρων και 510 μέτρων, ξεπερνώντας τις προσδοκίες που ήταν τα 119 χιλιόμετρα!

«Για μας, είναι μια γιορτή κολύμβησης. Έτσι την έχουμε καθιερώσει και σημαίνει το τέλος των αγωνιστικών μας υποχρεώσεων. Το κάνουμε κάθε 2 χρόνια και ξεκίνησε τη δεκαετία του ’90. Ο μαραθώνιος κολύμβησης είναι 24 ώρες κολύμπι! Για 24 ώρες κολυμπάμε! Στόχος μας ήταν τα 120 χιλιόμετρα τα οποία καταφέραμε να καλύψουμε», δηλώνει ο προπονητής του Ν.Ο. Χανίων, Κώστας Τζιλιβάκης, ο οποίος δεν κρύβει την ικανοποίησή του για τις επιτυχίες που σημείωσαν φέτος οι αθλητές του σε πανελλήνια κλίμακα.

«Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίζουν όπως έχω ξαναπεί, πάρα πολλοί παράγοντες σημασία. Οι δηλώσεις συμμετοχής που θα κάνει ο κάθε προπονητής και το πώς θα βρεθεί η ομάδα του. Εμείς, πραγματικά κολυμπήσαμε γρήγορα. Και η Ροζάννα Λαμπαρδάκη. Αλλά όχι μόνο η Ροζάννα. Κολύμπησε όλη η ομάδα πάρα πολύ γρήγορα. Ένα ποσοστό 95% έκανε τουλάχιστον μια φορά ατομική επίδοση! Σ’ ένα πρωτάθλημα είναι πάρα πολύ δύσκολο να κολυμπήσεις και γρήγορα. Αυτό είναι το πολύ καλό για μας. Είχαμε προβλήματα μετά το χειμερινό πρωτάθλημα λόγω της πισίνας. Μπορέσαμε να πείσουμε τους κολυμβητές μας για μερικά πράγματα που είχαμε στο μυαλό μας και τα οποία βγήκαν και ήταν ένα πολύ γρήγορο πρωτάθλημα για μας», δηλώνει ο προπονητής του Ν.Ο.Χ.

Μεταξύ των αθλητών που κολύμπησαν, λαμβάνοντας μέρος στον μαραθώνιο, ήταν και η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της για τη συμμετοχή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Περού. Όπως δηλώνει: «θα είναι μια πολύ σημαντική εμπειρία για μένα. Ελπίζω να τα πάω το ίδιο καλά με τους πανευρωπαϊκούς και να καταφέρω να πετύχω τους στόχους μου. Είμαι πολύ χαρούμενη από όλη αυτή την κατάσταση που ζω. Από πιο μικρή το είχα… απωθημένο με την κολύμβηση. Είναι μεγάλος ενθουσιασμός αυτός που αισθάνομαι. Στο Περού θα προσπαθήσω και πάλι να κάνω καλές κούρσες και να κατεβάσω τους χρόνους μου όσο γίνεται πιο κάτω».

Σχετικά με τη Ντουντουνάκη, ο Κώστας Τζιλιβάκης τονίζει ότι το αποτέλεσμα που θα φέρει, θα εξαρτηθεί από τη μέρα που θα βρεθεί τη στιγμή των αγωνισμάτων: «δεν μπορώ να ξέρω αυτή τη στιγμή τι θα κάνει στο Περού. Πρέπει πρώτα να δω τις δηλώσεις συμμετοχής. Αυτό από την άλλη δεν λέει και πολλά πράγματα. Και στο πανευρωπαϊκό, η Άννα είχε τον 25ο χρόνο. Και βγήκε 4η. Είναι πώς θα βρεθούμε εμείς και πώς θα βρεθούν οι άλλες κολυμβήτριες».