Στην προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμό για την αξιοποίηση της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού θα προχωρήσει τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Reuters o Σπύρος Πολλάλης, επικεφαλής της εταιρείας Ελληνικό ΑΕ, που έχει συσταθεί για τη διαχείριση του έργου.

Η επιλογή της διαδικασία του ανοικτού διαγωνισμού, παρά το ότι υπήρχαν συζητήσεις με το Κατάρ για το έργο, έγινε -όπως εξήγησε- ώστε να προσελκυστούν περισσότεροι επενδυτές.

Ωστόσο ,σύμφωνα με το in.gr, όπως ανέφερε ο Σπ.Πολλάλης, το Κατάρ αναμένεται να είναι ανάμεσα στους ενδιαφερόμενους.

«Θα ξεκινήσουμε την διαδικασία γύρω στον Σεπτέμβρη», είπε ο Σπύρος Πολλάλης και πρόσθεσε «Αναμένουμε το Κατάρ να είναι ένας από τους ενδιαφερόμενους».

Η αξιοποίηση της έκτασης εντάσσεται στο φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων, με στόχο την άντληση 50 δισ. ευρώ έως το 2015.

Υπενθυμίζεται πως η Αθήνα βρισκόταν σε συζητήσεις με το Κατάρ για την ανάπτυξη της συγκεκριμένης έκτασης, επιδιώκοντας έσοδα της τάξης 5-7 δισ. ευρώ. Τελικά, όμως, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ανοιχτό διαγωνισμό με στόχο να προσελκύσει περισσότερους πιθανούς επενδυτές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook