Η σύσκεψη της “Ομάδας Εργασίας” συνεκλήθει το πρωί στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Χανίων.

Για άλλη μια φορά απο την Αντιπεριφέρεια Χανίων δεν υπήρξε σχετική ενημέρωση στα Μέσα Ενημέρωσης έτσι ώστε να καλυφθεί δημοσιογραφικά η σύσκεψη και το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί το δελτίο Τύπου της αντιπεριφέρειας Χανίων.

Προεδρεύοντος του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολου Βουλγαράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016, στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας, σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας για την μελέτη της αναδιάρθρωσης της καλλιέργειας των εσπεριδοειδών και της πρότασης ορθών καλλιεργητικών τεχνικών για τα εσπεριδοειδή και για το αβοκάντο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν το κ. Σπύρος Λιονάκης, Ομότιμος Καθηγητής στο ΤΕΙ Κρήτης, ο κ. Γιώργος Καλλιτεράκης, Πρόεδρος της Ομάδας Βιοκαλλιεργητών Χανίων, ο κ. Αριστείδης Σταματάκης, Εκπρόσωπος του ΜΑΙΧ, ο κ. Νεκτάριος Καβρουλάκης, Εκπρόσωπος του Ινστιτούτο Υποτροπικών και Ελαίας, ο κ. Ευτύχιος Τρικουνάκης, Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Εσπεριδοειδών και Υποτροπικών «Κορμός», ο κ. Λευτέρης Ντουντουνάκης, Εκπρόσωπος ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, ο κ. Πέτρος Κασσωτάκης, από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ρεθύμνης, από τη ΔΑΟΚ Χανίων η κα Μαρία Μυλωνάκη, η κα Χρύσα Χαριτάκη-Μακράκη και ο κ. Νίκος Παπαδαντωνάκης, ο οποίος είναι και Συντονιστής Προγράμματος. 

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, η Ομάδα Εργασίας αποφάσισε κατ’αρχήν να συγκεντρώσει στοιχεία για τη υφιστάμενη κατάσταση των εσπεριδοειδών, του αβοκάντο και των υποτροπικών φυτών (σε καλλιεργούμενες εκτάσεις σε στρέμματα, καθώς και γεωγραφική κατανομή στις Περιφερειακές Ενότητες Χανίων και Ρεθύμνης). Απώτερος σκοπός είναι να υπάρξουν εμπεριστατωμένες προτάσεις για τη σωστή αναδιάρθρωση και τις ορθολογικές τεχνικές καλλιέργειας για την παραγωγή και την εμπορία προϊόντων ανώτερης ποιότητας. 

O κ. Βουλγαράκης, ως Πρόεδρος της Επιτροπής, εκτίμησε ότι ο Νομός Χανίων παρουσιάζει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδος, τα οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Με δεδομένο το έντονο ενδιαφέρον πολλών παραγωγών για αναδιάρθρωση των υφιστάμενων καλλιεργειών με αβοκάντο, η Ομάδα Εργασίας επεξεργαζόμενη τις προτάσεις των Μελών της, και λαμβάνοντας υπ’όψιν στοιχεία για την διάθεσή του προϊόντος στην εγχώρια και διεθνή αγορά, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, μέσω της ΔΑΟΚ, θα προχωρήσει σύντομα στην διοργάνωση ημερίδων σε περιοχές του νομού, όπως δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook