Αποφάσεις σε συνεδρίαση της παράταξης της πλειοψηφίας στον Δήμο Αμαρίου.

Η ανακοίνωση από την παράταξη «Αμάρι – Νέα Πορεία» αναφέρονται τα εξής:

Στην Αγία Φωτεινή, σε  συνεδρίαση της Δημοτικής παράταξης του Δήμου Αμαρίου «ΑΜΑΡΙ- ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 έπειτα από πρόσκληση του επικεφαλής και Δημάρχου Παντελή Μουρτζανού, μετά από διαλογική συζήτηση παρόντων των μελών (εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι):
 Γενεράλη Ιωάννη, Ακουμιανάκη Νίκης, Σταθωράκη Γεωργίου, Κόκκινου Νικολάου, Κλάδου Βασιλείου, Φραγκιουδάκη Μενέλαου, Βασιλάκη Στέλλας, Μουρτζανού Γεωργίου, Μοσχονά Γαλάτιου, Ψαρουδάκη Μανώλη

ομόφωνα  τα μέλη αποφάσισαν

Τη διαγραφή του Δημοτικού Συμβούλου κ. Καλομενόπουλου Εμμανουήλ από μέλος της Δημοτικής παράταξης «ΑΜΑΡΙ – ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»  για τους παρακάτω λόγους: 

α) Σε δημόσιες αλλά και σε συζητήσεις που διεξάγονται στη Δημοτική Παράταξη,   συνήθως διακατέχεται από αντιπολιτευτική κριτική,  παρόλο που είναι επιφορτισμένος με σπουδαίες αρμοδιότητες εκ μέρους μας (Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης, υπεύθυνος για θέματα υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής αρωγής), για την παραγωγή θετικού έργου στο Δήμο μας. 
β) Επανειλημμένα και κατ’ εξακολούθηση  επιδεικνύει ασέβεια προς το θεσμό και το πρόσωπο του κ. Δημάρχου και αντισυναδελφική συμπεριφορά στα μέλη της Δημοτικής Παράταξης με αποκορύφωμα την 22/9/2016, όταν κατά τη Συνεδρίαση της Δημοτικής Παράταξης εξαπέλυσε μειωτικούς χαρακτηρισμούς, απειλητικές και υβριστικές εκφράσεις,  κάτι που δεν μπορεί να  συνεχίζει να γίνεται ανεκτό εκ μέρους μας.
Επίσης τα μέλη εξέφρασαν την άποψη ότι
Ο  Δημοτικός Σύμβουλος  κ. Αδάμ Παραδεισανός, με την συμπεριφορά του και την εν γένει στάση του, έχει θέσει εαυτόν, εκτός Δημοτικής Παράταξης. 
Η προσεκτική και λιτή διατύπωση της 163/31-8-2016 απόφασης Δημάρχου, για την ανάκλησή του από Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου, λήφθηκε με γνώμονα το συμφέρον του Δήμου, το σεβασμό στην προσωπικότητα και την προσφορά  συναδέλφου και όχι από αδυναμία ή έλλειψη στοιχειών.
Τώρα που «κατακάθισε η σκόνη», όπως έγραψε ο ίδιος, χρησιμοποιώντας ανακρίβειες, ειρωνική διάθεση και επιλεκτική μνήμη για την αποκατάσταση της αλήθειας, έχουμε να προσθέσουμε τα εξής:
1)    Την Πέμπτη 25 Αυγούστου σε συνάντηση της Δημοτικής Παράταξης για την ωρίμανση των θεμάτων του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου και κατά την συζήτηση για τον ορισμό νέων μελών του Δ.Σ. της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. ΟΤΑ, όχι απλά διαφώνησε με την πρόταση του κ. Δημάρχου, που αποδέχτηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών, αλλά δήλωσε ότι «έχω ήδη  δώσει την ανεξαρτητοποίησή μου στα μέσα και αύριο θα είμαι υποψήφιος».
2)    Την 26η Αυγούστου που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την παρουσίαση του απολογισμού  του έτους 2015 της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. ΟΤΑ, προσπάθησε να μηδενίσει το έργο του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας, χρησιμοποιώντας  μειωτικούς χαρακτηρισμούς ακόμα και για τον κ.  Δήμαρχο. 
3)    Στον  ορισμό των μελών του Δ.Σ. της ΑΜΑΡΙ Α.Ε. ΟΤΑ,  κατά την τοποθέτησή του, άφησε να εννοηθεί η έλλειψη ικανοτήτων για την προτεινόμενη δημοτική σύμβουλο και απαίτησε με επιτακτικό ύφος από τον κ. Δήμαρχο, ότι σε περίπτωση παραίτησης της, να επανέλθει το θέμα ορισμού στο Δημοτικό Συμβούλιο. Στη συνέχεια  αποχώρησε αρνούμενος να συμμετάσχει στην ψηφοφορία.
4)    Την 30 Αυγούστου αρνήθηκε να παραλάβει επιστολή  του  κ. Δημάρχου, δια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού δεν είχε έως τότε, καμία τηλεφωνική ή άλλη επικοινωνία μαζί του, για να δώσει ως όφειλε τις απαιτούμενες εξηγήσεις.
5)    Απουσίασε από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης  Σεπτεμβρίου με θέμα τον απολογισμό του 2015 (που για ένα δίμηνο αφορούσε την θητεία του ως Δήμαρχος) αλλά και το Τεχνικό Πρόγραμμα 2017 του Δήμου μας.

    Άραγε οι προτάσεις-αποφάσεις του Δημάρχου και της Δημοτικής Παράταξης μας όταν μας περιλαμβάνουν είναι ορθές και δημοκρατικές, ενώ όταν δεν μας περιλαμβάνουν είναι λάθος, καταστροφικές, αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές;

Η βασική αρχή της Δημοτικής μας Παράταξης «ΑΜΑΡΙ-ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ» ήταν και είναι το εμείς έναντι του εγώ, το γενικό συμφέρον έναντι του προσωπικού και αυτό θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε.
    Τελειώνοντας επισημαίνουμε ότι το άρθρο 66 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) που κάναμε χρήση, στην παρ. 6 αναφέρει ότι είναι δυνατή  η επανένταξή στην παράταξη, του Δημοτικού Συμβούλου  που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε.  Αυτό ακριβώς είναι και η πρόθεσή μας, αρκεί να αρθούν τα προηγούμενα, γιατί όλοι μαζί έχουμε θέσει υψηλούς στόχους για το αύριο του Αμαρίου, αυτό άλλωστε  επιβάλει  και Αμαριώτικος πολιτισμός μας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook