Κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους απευθύνει ο Γιάννης Στυλ. Ντίλης, πρόεδρος συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Χανίων, ωστε να παρευρεθούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρία που θα γίνει στο Ηράκλειο την Πέμπτη 8 Οκτώβρη και ώρα 11 το πρωί.

 

Η Παγκόσμια ημέρα των Ηλικιωμένων, γνωστή και ως Παγκόσμια Ημέρα για την Τρίτη Ηλικία, εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου. Θεσμοθετήθηκε από την Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. το 1990, για να αποτίσει τον οφειλόμενο Φόρο Τιμής στους Ηλικιωμένους, αλλά και να επισημάνει τα Προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Εκ των πραγμάτων οι άνθρωποι της Τρίτης Ηλικίας αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας, Όχι μόνο για τη συνεχιζόμενη προσφορά τους, αλλά και για λόγους ευαισθησίας απέναντι σε μια ομάδα πολιτών που καθίστανται εκ των  πραγμάτων όλο και πιο αδύναμοι. Έχουμε όλοι την υποχρέωση να φροντίζουμε για την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Η ηλικία που άλλοτε την ονομάζουν “περήφανα γηρατειά” και άλλοτε την στέλνουν στη κόλαση με την φτωχοποίηση της όπως γίνεται και συνεχίζεται και σήμερα στη πατρίδα μας.

Οι συνεχείς περικοπές σε όλες τις συντάξεις, η άκρατη εμπορευματοποίηση του τομέα της υγείας με τη συνεχή υποβάθμιση του, που μας υποχρεώνει να βάλουμε βαθιά το χέρι στη τσέπη και αν έχουμε κάτι μέσα σ’ αυτές να πάμε στους ιδιώτες, από την δυσβάσταχτη φορολογία, είναι οι μεγάλες αιτίες που μας αφανίζουν παρά τα μεγάλα λόγια της κυβέρνησης ότι δήθεν προστατεύουν τους αδύναμους… 
Για τούτο βρίσκονται σε θέση μάχης και οι συνταξιούχοι,  που σε σχετική ανακοίνωση της η συντονιστική επιτροπή αγώνα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών οργανώσεων Κρήτης, σας καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 8 Οκτώβρη ε.ε. και ώρα 11 π.μ. στο Ηράκλειο, όπου θα γίνει στην πλατεία Ελευθερίας.

Δεν πάει άλλο με την πολιτική των κυβερνήσεων εις βάρος μας.Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο των προηγούμενων.                                               Μειώνουν κύριες και επικουρικές συντάξεις. Κάνουν περικοπές στην Υγεία και στα προνοιακά επιδόματα και στις συντάξεις των ορφανών και αναπήρων. Καταργούν τελείως το ΕΚΑΣ και το αντικαθιστούν με επιταγές ελεημοσύνης.Λένε ψέματα για να δημιουργήσουν σύγχυση πως τα μέτρα αφορούν μόνο τις μεγάλες συντάξεις. Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή που βιώνουμε εμείς και τα άνεργα παιδιά μας και εγγόνια μας.     Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Πάρτε μέρος όλοι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Ποτέ κανείς δεν μας χάρισε τίποτα. Όλα τα κερδίσαμε με τους αγώνες μας.   

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook