Τα  αδέσποτα σκυλιά κυκλοφορούν ελεύθερα ενώ σκορπούν τον τρόμο τις νυκτερινές ώρες – Την συνδρομή του Δήμου Χανίων ζητά η διοίκηση του ιδρύματος

Στο απροχώρητο έχει φτάσει η κατάσταση με τα σκυλιά που έχουν κατακλύσει τους υπαίθριους χώρους του Νοσοκομείου Χανίων.

ΟΙ φωτογραφίες που ελήφθησαν σήμερα στις 11 το πρωί καταδεικνύουν  πως τα σκυλιά , λίγο θέλουν για να μπουν και μέσα στο Νοσοκομείο.

Και μπορεί την ημέρα να απολαμβάνουν την λιακάδα, αλλά την νύχτα η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

Το βράδυ της Τετάρτης μια αγέλη από 10-15 σκυλιά «επιτέθηκε» σε οικογένεια επισκεπτών κατατρομάζοντας τα παιδιά.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o υποδιοικητής του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Ζουρίδης, «αφενός υπάρχουν κάποια σκυλιά που έχουν εγκατασταθεί μέσα στον χώρο , αλλά αφετέρου υπάρχουν και εκείνοι που μπαίνουν με  τα αυτοκίνητά τους , έχοντας κουτιά με κουτάβια , τα οποία και παρατούν μέσα στους χώρους του Νοσοκομείου».

Να σημειωθεί πως το πρόβλημα επιδεινώνεται όταν τον υπαίθριο χώρο του ιδρύματος «επισκέπτονται» και σκυλιά από την γύρω περιοχή.

Όπως είπε ο κ.Ζουρίδης θα  γίνει επίσημη επιστολή στον Δήμο Χανίων – στα όρια του οποίου βρίσκεται το Νοσοκομείο – προκειμένου να εξευρεθεί λύση σε συνεργασία  και με τον Φιλοζωικό σύλλογο Χανίων.

Στο μεταξύ θα γίνει προσπάθεια να ενταθεί η επιτήρηση έτσι ώστε να σταματήσει η δράση των ασυνείδητων που εγκαταλείπουν τα σκυλιά στο Νοσοκομείο.

Και μπορεί κάποια απο αυτά τα σκυλιά να είναι εμβολιασμένα, αλλά σε κάθε περίπτωση η απομάκρυνση των αδέσποτων σκυλιών από το βασικό Υγειονομικό Ίδρυμα του Νομού Χανίων το συντομότερο δυνατό είναι επιβεβλημένη, όχι μόνο γιατί προκαλούν ανησυχία σε όσους δεν έχουν εξοικειωθεί μαζί τους, αλλά το κυριότερο γιατί πρόκειται για Νοσοκομειακό Ίδρυμα και όχι για …κυνοκομείο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook