Για δεύτερη χρονιά διοργανώνεται την Κυριακή 7 Αυγούστου η «Στράτα του Ψηλορείτη» και η κορυφή του ψηλότερου βουνού της Κρήτης, στα 2456 μέτρα αναμένεται να πλημμυρίσει από τους ήχους της λύρας, χορευτές, ορειβάτες αλλά και δεκάδες πολίτες που θα περπατήσουν ξανά στο νέο μονοπάτι από το καταφύγιο στο Λάκκο του Μυγερού μέχρι την κορυφή.
\"\"
Η ανάβαση θα ξεκινήσει στις 5 το πρωί της Κυριακής και στις 7 θα τελεστεί θεία λειτουργία στο ιερό ναό του Τιμίου Σταυρού στην κορυφή του βουνού και κατόπιν χορός και τραγούδι στο υψηλότερο σημείο της Κρήτης. Με την επιστροφή στο καταφύγιο θα ακολουθήσει Λειβαδιώτικο γλέντι με επί τόπου παραγωγή τυροκομικών προϊόντων αλλά φαγητό με παραδοσιακό πιλάφι και υπαίθρια ψημένο αντικριστό.

Τη φετινή δεύτερη διοργάνωση έχουν αναλάβει από κοινού όλοι οι τοπικοί φορείς των Λιβαδίων (Πολιτιστικός Σύλλογος, Αγροκτηνοτροφικός Συνεταιρισμός, Αθλητικός Όμιλος, το Τοπικό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Σύλλογος Λειβαδιωτών Ρεθύμνης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κράνας και ο Λαογραφικός Σύλλογος Λάζαρος και Μανώλης Χνάρης). Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μυλοποτάμου και πραγματοποιείται με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης.

Ειδικά για φέτος έχει οργανωθεί και συμβολική δεντροφύτευση στον Ψηλορείτη ενώ για την πρόσβαση των επισκεπτών υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δρόμος 10 χιλιομέτρων από τα Λιβάδια μέχρι το καταφύγιο, στα 1800 μέτρα και από εκεί ξεκινά η πεζοπορική ανάβαση στο πλακόστρωτο μονοπάτι μήκους 3.200 μέτρων μέχρι την κορυφή.
\"\"

Οι διοργανωτές υπόσχονται μια εξαιρετική εμπειρία με μαγευτική θέα από την κορυφή του βουνού, παραδοσιακή μουσική και καλό φαγητό. Η αντίστοιχη περυσινή εκδήλωση είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον περίπου δυόμισι χιλιάδων επισκεπτών ενώ περίπου 700 άτομα, περπάτησαν τη στράτα και ανέβηκαν μέχρι την κορυφή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook