Πρόκειται για εθελοντές  υπαλλήλους των Δήμων  και πυροσβέστες οι οποίοι – εάν χρειαστεί – θα  κληθούν να οδηγήσουν ασθενοφόρα.

Ξεκίνησε από τα Χανιά το πρόγραμμα ταχύρυθμης εκπαίδευσης εθελοντών οδηγών ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

Το πρωί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Χανίων , περίπου 15 υπάλληλοι δήμων αλλά και εθελοντές πυροσβέστες παρακολούθησαν την πρώτη από τις δύο ημέρες της εκπαίδευσης σε βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζουν έτσι ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στα καθήκοντα πληρώματος ασθενοφόρου εάν υπάρξει ανάγκη.

Ο γιατρός του ΕΚΑΒ Χανίων Στέλιος Λαμπάκης, με τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης  Νικο Γιαννακουδάκη, και διασώστες  ενημέρωσαν τους εθελοντές οδηγούς ασθενοφόρων για  το πώς θα βοηθήσουν – εάν χρειαστεί – το κανονικό πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Σε ότι αφορά στην πρόσληψη μονίμων στο ΕΚΑΒ ο κ. Γιαννακουδάκης ανέφερε πως από την προκήρυξη για πρόσληψη 101 ατόμων πανελλαδικά, στα Χανιά θα προβλέπονται τέσσερις μόνιμες θέσεις (κυρίως για τον νέο τομέα στον Καβρό Αποκορώνου) , για το Ρέθυμνο, τρεις θέσεις, ενώ η προκήρυξη θα αφορά και σε θέσεις για την Σητεία, τα Ανώγεια και το Τζερμιάδο.

Η εκπαίδευση των εθελοντών οδηγών θα συνεχιστεί και το πρωί της Παρασκευής, έτσι ώστε να μπορέσουν να λάβουν πιστοποιητικό καταλληλότητας. Για να οδηγούν ασθενοφόρα που ανήκουν στα Κέντρα Υγείας, σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις όπου δεν θα υπάρχει δυνατότητα να καλυφθεί η μεταφορά ασθενών από τους μόνιμους οδηγούς.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook